Nieuws

Telenet en Base beste telecomoperator 2023

31 januari 2023

Op basis van verschillende studies en tests kunnen we Telenet (-Base) uitroepen tot Beste van de Test 2023 voor de belangrijkste telecomdiensten en bundels. Voor zes telecomdiensten of -bundels prijkten ze helemaal bovenaan onze ranking.

Onze labels

Hieronder vind je een volledig overzicht van de telecomlabels die we voor 2023 kunnen uitreiken.

Telenet gaat voor 2023 met vijf labels aan de haal: beste internetprovider, beste operator voor digitale televisie, beste operator voor 2 play bundels (internet en mobiele telefonie), beste operator voor 3 play bundels (internet, digitale tv en mobiele telefonie) en beste operator voor 4 play bundels (internet, digitale tv, vaste en mobiele telefonie). De beste mobiele operator in 2023 is Telenet-Base.

Als mobiele operator gebruiken Telenet en Base hetzelfde netwerk (Telenet-Base) en behalen dezelfde score, vandaar dat we ze onder dezelfde noemer weergeven in de tabel.

Een kanttekening bij de beste internetprovider 2023: zoals je kan zien in de resultaten behalen Telenet, Orange en VOO een ex aequo. Daarom hebben we de evaluatie van onze eigen klachtenmodule gebruikt om te bepalen welke van de drie operatoren uiteindelijk het label verdient. Telenet behaalt veruit de hoogste score van de drie in deze evaluatie, namelijk 77. VOO scoort 70 en Orange amper 25.

De labels zijn telkens gebaseerd op onze jaarlijkse tevredenheidsenquête. Voor de 2, 3 en 4 play bundels werd ook onze vergelijkende studie rond digitale televisie in rekening gebracht. Voor mobiel internet keken we ook naar de eindresultaten van onze applicatie BeCover+. 

Wil je weten waarom EDPnet niet in onze ranking staat of hoe we de labels precies berekenen? Lees meer over onze methodologie bij “Zo berekenen wij de labels”.

Op zoek naar een andere operator of tariefplan?

Wil je overstappen naar de Beste van de Test? Ben je niet tevreden over je huidige operator? Of ben je op zoek naar een voordeliger tariefplan? Maak gebruik van onze tariefvergelijker telecom.

Vergelijk telecomtarieven