Nieuws

Telenet is beste telecomoperator in 2023

01 maart 2023
Telenet beste telecomoperator in 2023

Op basis van al onze vergelijkende studies en tests rond telecom kunnen wij Telenet voor 2023 het label van beste telecomoperator van België toekennen.

Voor de berekening van onze telecomlabels baseerden wij ons op de volgende studies en tests: de klantentevredenheid over Belgische telecomoperatoren, de eindresultaten van 2022 van onze applicatie BeCover+ en een vergelijkende test rond digitale televisie. Alle details van onze studies en tests zijn hier terug te vinden.

Beste telecomoperator 2023

Aangezien Telenet als beste uit de bus kwam voor alle labels die we berekenden, konden we concluderen dat Telenet de beste telecomoperator is in 2023. Daarnaast bleek Telenet ook voor andere telecomdiensten en bundels die steeds aan populariteit verliezen, zoals een abonnement op vaste telefonie of een bundel waarbij vaste telefonie gecombineerd wordt met internet en digitale televisie, de best scorende operator te zijn.

Binnenkort beschikbaar in heel België

Op dit moment biedt Telenet zijn diensten aan in heel Vlaanderen, 2/3 van de gemeenten in Brussel en een handvol gemeenten in Wallonië (waar vroeger SFR beschikbaar was als kabeloperator). Onlangs sloten Orange en Telenet wel de nodige overeenkomsten waardoor ze elkaars netwerken in de nabije en verre toekomst kunnen gebruiken. Zo kan Telenet ook al zijn diensten over heel Wallonië aanbieden.

Van zodra Europa de overname van VOO door Orange goedkeurt, zullen ook de overeenkomsten tussen Orange en Telenet uitgevoerd worden. Op die manier zou Telenet eind 2023 of begin 2024 misschien al internet en andere vaste telecomdiensten kunnen beginnen aanbieden over heel Wallonië.

Op zoek naar een andere operator of tariefplan?

Wil je overstappen omdat je niet (meer) tevreden bent over je huidige operator? Of ben op je zoek naar een voordeliger tariefplan? Maak gebruik van onze tariefvergelijker telecom.

Naar onze tariefvergelijker telecom