Nieuws

Tadaam + Base: nieuw pakket voor de mobiele consument

26 februari 2021

De klassieke telecompacks krijgen steeds meer concurrentie van pakketten die specifiek zijn gericht op mobiele gebruikers. Niet iedereen wil immers nog een vaste telefoonlijn en lineair TV-kijken met de decoder. De combinatie van Tadaam en Base, allebei eigendom van Telenet, speelt hier op in.

Tadaam + Base: gezamenlijk aanbod

Telenet lanceerde Tadaam in september 2019 als alternatief voor de populaire en dure WIGO en YUGO bundels. Daar werd toen betrekkelijk weinig publiciteit rond gemaakt. Tijdens de coronacrisis in 2020 raakte bovendien de stock van Tadaam-modems volledig uitgeput. Dat is inmiddels opgelost en Telenet maakt van de nieuwe doorstart gebruik om Tadaam te koppelen aan de mobiele Base-abonnementen. Base is eigenlijk al 5 jaar in handen van Telenet, maar het is pas de eerste keer dat Base-abonnementen worden gebruikt in een gezamenlijk aanbod.

Mobiele modem en 30 tv-zenders streamen

Tadaam is gericht op mobiele gebruikers. Dat houdt in dat je via een mobiele modem die gebruikmaakt van het Base-netwerk kunt verbinden met het internet. Je kunt die modem overal in België gebruiken en met je meenemen. Tadaam heeft ook een tv-aanbod voor mobiele gebruikers, namelijk een applicatie waarmee je meer dan 30 zenders kunt streamen.

Verschil tussen Tadaam Standaard en Premium

Je hebt bij Tadaam de keuze tussen een standaard- (€ 40 per maand) en een premiumpakket (€ 50 per maand). Het verschil zit hem in de maximale surfsnelheid. Bij het standaardpakket is die beperkt tot 30 Mbps, terwijl die bij het premiumpakket 50 Mbps bedraagt. Beide pakketten kun je probleemsloos aan maximale snelheden tot 300 GB surfvolume per maand verbruiken. Overschrijd je de limiet van 300 GB, dan wordt je snelheid teruggeschroefd tot 5 Mbps.

Verder kun je met het Standaardpakket de tv-applicatie op 1 toestel gebruiken, maar bij het Premiumpakket kun je die op 3 toestellen tegelijkertijd gebruiken.

Pakketkorting van € 5 per maand

De mobiele abonnementen waarmee je kunt combineren, variëren van Tadaam met Base 15, Base 20, Base 29 of Base Unlimited. Voor elke combinatie krijg je een pakketkorting van € 5 per maand.

Koopwijzer telecomtarieven

Mobiele modem heeft ook nadelen

Zo heb je dus al een Base + Tadaam combinatie vanaf € 50 per maand en daarmee is deze oplossing duidelijk goedkoper dan de andere pakketten binnen dit segment zoals Proximus Epic Combo en Telenet YUGO.

We hebben voor twee profielen een vergelijking uitgewerkt en de resultaten daarvan kun je hier raadplegen:

Ook al biedt de combinatie van Base + Tadaam een goedkopere oplossing, dat wil niet zeggen dat het per se de beste oplossing is voor jou. Het nadeel van een mobiele modem is dat die afhankelijk is van je mobiele netwerkdekking op de plaats(en) waar je het toestel wenst te gebruiken. De andere concurrenten in dit segment, Proximus Epic Combo, Telenet Yugo en Zuny bieden voor thuis wel allemaal een vaste internetverbinding aan. De gebruikerservaring kan dus wel eens verschillen. Maar dit hangt ook weer samen met je eigen noden en wensen.

Kortom, de combinatie Base + Tadaam is geschikt voor mobiele gebruikers die op meerdere plaatsen internet nodig hebben, maar ook voor gebruikers die in witte of grijze zones wonen waar de vaste internetdekking te wensen overlaat.