Nieuws

Ook Proximus Epic Combo richt pijlen op millennials

02 april 2019

Met de mobiele abonnementen Epic Stories en Epic Beats mikte Proximus al op de behoeften van de jongere generaties, maar nu komt daar ook de bundel Epic Combo bij. In navolging van concurrent Telenet biedt deze formule onbeperkt toegang tot (mobiel) internet. Epic Combo heeft weliswaar een lager prijskaartje dan Yugo van Telenet, maar ook minder troeven.

Met de gloednieuwe bundel Epic Combo van Proximus kun je, net als met Yugo van Telenet, altijd en overal ongelimiteerd video's en muziek streamen. Het gebruik van populaire apps zoals Facebook, Instagram en Whatsapp zijn eveneens inbegrepen in je onbeperkte mobiele datapot. Toch is die pot niet zo bodemloos als hij klinkt: wie zijn surfvolume opgebruikt, moet aan beperkte snelheid verder surfen of bijbetalen. Wij vroegen ons af of Epic Combo, met zijn lagere prijskaartje, kan opboksen tegen het aanbod van Yugo. 

Wil je graag weten welk telecomabonnement perfect bij jou past? Surf dan naar onze koopwijzer internet, televisie, vaste telefonie en gsm.

Naar de koopwijzer

“Eindeloze” data onderweg

Epic Combo zal € 64,99 per maand kosten, maar tijdens de lanceringsperiode geldt zes maanden lang een kortingstarief van € 59 per maand. Dat is dus een pak goedkoper dan Yugo van Telenet, maar wat krijg je er allemaal voor in de plaats?

Met het nieuwe mobiele abonnement kun je eindeloos video’s streamen via Netflix, Proximus TV, Twitch en YouTube, en muziek via Apple Music, Deezer, Google Play Music, SoundCloud en Spotify. Ook het gebruik van Facebook, Facebook Messenger, Instagram, Pinterest, Snapchat, Twitter en Whatsapp is inbegrepen.

Toch is onbeperkt niet écht onbeperkt: in België kun je deze apps aan de maximale snelheid gebruiken tot 40 GB. Daarna wordt je snelheid verlaagd tot 512 Kbps. Binnen de Europese Unie krijg je trouwens 15 GB surfvolume, waarna je € 0,0054 per MB moet bijbetalen om verder te surfen aan dezelfde snelheid. Voor je overige mobiele verbruik krijg je nog 4 GB,  net als 150 belminuten en onbeperkt sms'en.

Via de Proximus TV-app of -website bekijk je 23 van de meeste bekeken tv-kanalen. Met TV Replay kun je 36 uur terug in de programmatie keren. Verder kun je op je thuisnetwerk onbeperkt downloaden aan een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps.

Epic Combo VS Yugo

Op het eerste zicht overtroeft Epic Combo zijn concurrent Yugo met een veel aantrekkelijker prijskaartje. Maar is dat werkelijk zo? Met Yugo krijg je twee simkaarten met een gezamenlijke pot van 20 GB mobiele data, met Epic Combo maar één simkaart met 4 GB mobiele data. Het gebruik van de "gratis" apps is bij Epic Combo beperkt tot 40 GB, bij Yugo mag je tot 100 GB verbruiken. Het aantal inbegrepen apps is daarentegen groter bij Proximus dan bij Telenet.

Het aantal aangeboden tv-kanalen verschilt weinig, maar bij Yugo krijg je nog een Play-abonnement ter waarde van € 11,95, goed voor extra kanalen, series en films. Met Epic Combo kun je weliswaar eindeloos Netflix streamen, maar dat abonnement is niet standaard inbegrepen. Yugo geeft je thuis een maximale downloadsnelheid van 200 Mbps, Epic Combo slechts 100 Mbps. Bij beiden krijg je een onbeperkt downloadvolume.

Aangenamer in gebruik

Het belangrijkste verschil is wellicht de gebruikservaring. Telenet heeft voor Yugo een speciale app ontwikkeld die alle content en apps op één plaats samenbrengt. Met die app kun je bovendien tot zeven dagen teruggaan in de tv-gids en opnames bewaren (maximaal 60 dagen). De content van Proximus is daarentegen alleen beschikbaar via de Proximus TV-app en -website. Opnames zijn niet mogelijk en je kunt "maar" 36 uur teruggaan in de tv-gids.

Telenet Yugo heeft dan misschien een steviger prijskaartje, je krijgt er wel een pak meer voor terug.

Epic Stories en Epic Beats

Proximus gaf ook zijn mobiele abonnementen Epic Stories en Epic Beats een make-over. Abonnees van Epic Stories krijgen 90 belminuten in plaats van 60. Bij abonnees van Epic Beats wordt dat zelfs verdubbeld naar 120 belminuten én ze krijgen voortaan 4 GB mobiele data in plaats van 3 GB. De prijzen, respectievelijk € 19,99 en € 24,99, bleven gelijk.