Nieuws

Met YUGO lanceert Telenet een bundel voor een nieuw doelpubliek

12 februari 2019

Het telecomgedrag van consumenten varieert steeds vaker en de onderlinge behoeften verschillen ook steeds meer. Een nieuwe doelgroep die zich de laatste jaren steeds duidelijker vormt zijn jonge, mobiele gezinnen met of zonder kleine kinderen. Telenet lanceert vanaf 19 februari YUGO, een bundel gericht op deze nieuwe doelgroep. Je betaalt er € 100 per maand voor.

Met YUGO mikt Telenet op consumenten die doelbewust hun entertainment kiezen en digitaal zeer onderlegd zijn. Ze zijn het ook gewend om hun content on-the-go te kunnen bekijken, dus niet enkel thuis in de woonkamer.

Wil je graag weten welk telecomabonnement op jouw maat is gemaakt? Surf dan naar onze koopwijzer internet, televisie, vaste telefonie en gsm.

Naar de koopwijzer

Kijken via app

In tegenstelling tot het populaire WIGO bevat YUGO geen standaard digitaal televisieabonnement en geen abonnement voor vaste telefonie. Toch draait YUGO vooral om entertainmentinhoud en die is toegankelijk via een specifieke applicatie die ook YUGO heet. Daarmee heb je toegang tot een basisaanbod van 20 tv-zenders en kun je tot 7 kalenderdagen terugkijken. Je kunt ook opnames maken die je maximum 60 kalenderdagen kunt bewaren.

Voor ons is dat absoluut een positieve evolutie, want wij zijn al jaren vragende partij voor een basisaanbod televisiezenders zonder decoder. Voor die decoders betaal je immers ook en ze dragen enkel bij aan je energieverbruik en - op termijn - je afvalberg. Bij Telenet bespaar je zo jaarlijks € 110 alleen al door het wegvallen van de huurprijs (€ 9,20 per maand) van de decoder. 

Je hebt ook niet meer het risico dat je een decoder moet omwisselen omdat hij bijvoorbeeld de laatste software update niet ondersteunt. Dat was in het verleden vooral nadelig voor klanden die hun decoder aankochten. Zij moesten een nieuwe decoder kopen of huren wanneer Telenet besliste dat een bepaalde reeks decoders niet meer zou worden ondersteund vanaf een bepaalde datum. Met een applicatie kun je veel gemakkelijker en sneller software updates doorvoeren.

Voorlopig enkel op smartphone

Daarnaast bevat YUGO het Play abonnement waardoor je toegang krijgt tot 14 extra zenders en extra content zoals HBO series en Vlaamse series. Voorlopig is de applicatie enkel beschikbaar op de smartphone, dit zowel voor Android als iOS. In een volgend stadium zal er een websiteversie worden ontwikkeld. Voorlopig is de applicatie enkel in het Nederlands beschikbaar.

Onbeperkt mobiel surfen via Free G

De nadruk van YUGO ligt op de mobiele toegang tot je entertainmentinhoud die wordt mogelijk gemaakt door Free G. Met Free G kun je gratis live televisiekijken, het Playaanbod bekijken en gebruikmaken van Facebook Messenger en WhatsApp zonder volume van je datalimiet te gebruiken. YUGO komt overigens met maximum 2 simkaarten die elk 150 belminuten en onbeperkt sms’en bevatten en 20 GB surfvolume om onder elkaar te verdelen.

Thuis ontvang je met YUGO een onbeperkt downloadvolume met een downloadsnelheid van 200 Mbps. Je kunt die ook uitbreiden naar 400 Mbps. Uiteraard heb je thuis ook toegang tot je entertainmentinhoud door die te casten vanuit de applicatie naar je televisiescherm (bijvoorbeeld via Chromecast).

Nieuwe bundel, geen vergelijking mogelijk

YUGO is de eerste in zijn soort. Een dergelijke combinatie van diensten vinden we nergens op de Belgische telecommarkt terug. Daardoor is het moeilijk te vergelijken met andere aanbiedingen. Als je alle diensten binnen de YUGO-bundel afzonderlijk neemt bij verschillende providers betaal je in elk geval meer dan de abonnementskost van YUGO.

Bovendien kun je onder andere door de Free-G-ervaring het aanbod onmogelijk vergelijken met andere bestaande telecomabonnementen. Hoe en wanneer de concurrenten zullen reageren, weten we nog niet, maar we houden je er sowieso van op de hoogte.