Nieuws

VOO-klanten betalen vanaf 1 april tot € 2,50 meer per maand

30 maart 2022

VOO verhoogt vanaf 1 april de prijzen van zijn tarieven en bundels. Ben je VOO-klant, dan loont het misschien de moeite om te vergelijken en te bekijken bij welke operator je kan besparen. Je opties op een rijtje.

Gemiddeld 3,34% duurder

Vanaf deze vrijdag 1 april verhoogt de Waalse kabeloperator VOO de prijzen van een groot deel van zijn tarieven en bundels gemiddeld met 3,34%. Voor de duurste bundels loopt de prijsverhoging op tot € 2 maand. Alle details van de tariefverhoging kan je hier terugvinden.

Alle details prijsverhoginig huidige tarieven en bundels

Wanneer je operator zijn tarieven aanpast, heb je het recht om gratis over te stappen naar de concurrentie tot de eerste dag van de maand die volgt op de maand waarin het nieuwe tarief van kracht is.

Concreet heb je tot en met zaterdag 30 mei om zonder enige kost je abonnement bij VOO op te zeggen en naar een andere operator over te stappen. Beschik je over een contract van onbepaalde duur, dan kun je overigens op eender welk moment gratis je contract opzeggen.

Besparen bij EDPNET en Orange

Het goedkoopste internetabonnement SOLO Internet Relax kost vanaf 1 april 2022 € 51,50 per maand. Bij Orange heb je al een Home Internet abonnement aan € 42 per maand. Bij EDPNET kost een VDSL XL abonnement ‘slechts’ € 35,95 per maand. Een switch naar één van beide kan dus een flinke besparing op je maandelijkse internetfactuur opleveren.

Heb jij momenteel een bundel bij VOO? Bijvoorbeeld internet, televisie en twee mobiele abonnementen? Dan betaal je vanaf 1 april 2022 voor een TRIO NET + TV + Mobile Max (2 simkaarten) € 111 per maand. Bij Orange betaal je voor een vergelijkbaar abonnement € 109 en beschik je over meer mobiele data.

Wil je de ideale operator vinden voor jou en je familie? Surf dan nu naar onze koopwijzer telecompacks en ontdek voor welk abonnement je het best kiest.

Onze koopwijzer telecombundels

Gigabit snelheden niet nodig voor gewone consument

Sinds kort biedt VOO ook een GIGABOOST-optie aan klanten in Luik, Waver, Charleroi, en weldra ook Brussel. In combinatie met alle Max-abonnementen en -bundels kan je voor € 15 per maand je downloadsnelheid boosten tot maximaal 1 Gbps. Een optie die Telenet reeds 1,5 jaar geleden invoerde.

Weet dat de meeste internetgebruikers toekomen met de standaardsnelheden die al variëren van 300 tot 400 Mbps voor de duurste abonnementen.

Overname door Orange kan prijzen verder hoogte injagen

En wat met de overname van VOO door Orange? Voorlopig blijft het op dit front nog stil omdat de feedback van de Mededingingsautoriteit pas in het najaar van 2022 wordt verwacht. Die instantie moet op basis van een consultatieronde, waaraan ook wij zullen deelnemen, oordelen of de overname mag doorgaan en welke de mogelijke gevolgen ervan kunnen zijn.

Wij zijn vooral bezorgd voor de impact op het aanbod en de prijzen. Beide zijn momenteel al bedroevend en wij zullen er dan ook voor pleiten bij de Mededingingsautoriteit dat de situatie niet nog verslechtert.