Nieuws

Wat je moet weten nu VOO het analoge tv-signaal definitief stopzet

08 februari 2022

Vorige week maakte de Waalse kabeloperator VOO bekend dat hij in 2022 zijn analoge televisie- en radiosignaal stopzet. Die afschakeling zal gefaseerd per regio gebeuren. Kijk of luister jij nog analoog en vraag je je af wat dit precies betekent? We beantwoorden de voornaamste vragen.

Na Vlaanderen, waar Telenet in 2021 het analoge televisie- en radiosignaal volledig heeft afgeschakeld, is het nu de beurt aan Wallonië en enkele Brusselse gemeenten waar VOO het kabelnetwerk beheert. Voornamelijk VOO-klanten die hoofdzakelijk nog analoog tv-kijken zullen de impact voelen. VOO schat dat het aantal klanten met een televisie die het nieuwe signaal niet kunnen ontvangen zeer beperkt is (minder dan 1%). Voor de anderen (99% van de klanten), volstaat het om simpelweg je televisiekanalen te herscannen.

Alle tv-klanten worden geïnformeerd

Alle VOO tv-klanten zullen het komende jaar geïnformeerd worden over het afschakelen van het analoge televisie- en radiosignaal in hun regio. De transitie naar het nieuwe (digitale) signaal gebeurt in golven en klanten worden telkens persoonlijk 42 dagen op voorhand een eerste keer geïnformeerd.

Klanten uit de zone Hestre (Henegouwen) werden reeds eind december 2021 geïnformeerd en sinds vorige week werd daar het analoge televisie- en radiosignaal al onderbroken. Deze week gebeurt dit voor zone Brussel en vanaf 15 februari is het centrum van Luik aan de beurt.

Wat verandert er precies?

Als je uitsluitend televisie kijkt via een decoder of een digitale tv-kaart, dan ben je gerust en zal er voor jou niets veranderen. Kijk of luister je wel nog analoog, dan vind je hieronder ons antwoord en advies op een aantal belangrijke vragen.

Wanneer wordt het analoge televisie- en radiosignaal van VOO stopgezet in mijn regio?

VOO gaat de komende maanden gefaseerd stoppen met het analoge televisie- en radiosignaal. Alle VOO-klanten die nog analoog kijken of luisteren zullen dus niet tegelijkertijd moeten overstappen naar het nieuwe (digitale) signaal. Je wordt persoonlijk verwittigd per e-mail of per brief over de precieze timing in jouw regio.

In deze video legt VOO eenvoudig uit wat je als betrokken klant te wachten staat. VOO belooft de betrokken klanten ook zoveel mogelijk te begeleiden bij de switch naar het nieuwe signaal.

Welke voordelen biedt het nieuwe signaal?
Het analoge signaal wordt digitaal. Door het analoge signaal af te schakelen, maakt VOO meer ruimte (bandbreedte) vrij voor het digitale signaal. Die ruimte is, gezien het toegenomen internetverkeer, nodig voor het kijkcomfort en een goede internetervaring want jouw verbinding wordt minder gevoelig voor allerhande storingen.
Hoe weet ik of mijn tv of radio compatibel is met het nieuwe signaal?
Kijk je voor één of meerdere televisies zonder decoder of digitale tv-kaart dan kan je, van zodra je de communicatie van VOO hebt ontvangen, via een simpele test nagaan of jouw televisie het nieuwe signaal aankan. Ook voor je radiosignaal kan je zo’n eenvoudige test doen.
Wat gebeurt er met mijn tv-abonnement na overschakeling naar het nieuwe signaal?

Je moet eerst nagaan of je huidige televisie compatibel is met het nieuwe signaal (zie ‘Hoe weet ik of mijn tv of radio compatibel is?').

Blijkt jouw tv niet compatibel te zijn? Dan stelt VOO jou de volgende oplossingen voor:

  • Kiezen voor een decoder om digitale televisie te kijken. Je gaat dan van 17 naar 70 televisiekanalen. De activatie en installatie biedt VOO gratis aan. Vanaf € 10,50 per maand kan je de decoder huren.
  • Kiezen voor een nieuwe televisie via het promotionele aanbod van VOO. Dan kan je profiteren van de 20 digitale televisiekanalen (in plaats van 17). VOO biedt een kleine Philips tv van 32” voor € 159 in plaats van € 299 of een Philips tv van 50” voor € 349 in plaats van € 499 voor de getroffen klanten, zolang de voorraad strekt.

Je hoeft uiteraard niet in te gaan op het tv-aanbod van VOO. Ben je op zoek naar een grotere of betere tv, dan kan onze koopwijzer tv's je zeker helpen.

Vergelijk tv's

Wanneer en hoe kan ik de Philips tv in promo bestellen?

Het is zeer belangrijk om dan je nieuwe Philips tv te bestellen voordat het analoge signaal wegvalt. Je ontvangt 42 dagen voordat het analoge signaal wordt afgeschakeld hierover een laatste bericht. Je kan de televisie van jouw keuze bestellen via de website van VOO. Nadat je een tv hebt gekozen, kies je een datum voor de levering en installatie.

Worstel je met technologie en heb je liever een direct contact? Een VOO-medewerker kan je helpen via het nummer 04 266 40 06. Je kan ook naar een VOO-winkel gaan.

Blijft ik toegang hebben tot dezelfde televisiekanalen met het nieuwe signaal?
Je behoudt het klassieke zenderaanbod plus een paar extra lokale zenders. Zo krijg je toegang tot alle regionale zenders uit jouw regio onafhankelijk van je adres. Verder geniet je van meer kijkcomfort omdat France 5 en ARTE nu twee afzonderlijke zenders worden (voordien deelden deze hetzelfde kanaal met overdag uitzendingen van France 5 en ‘s avonds uitzendingen van ARTE).
Mijn tv is al aangesloten op een decoder, wat moet ik doen?

Jij kijkt al digitale televisie via een évasion-box, VOOcorder of een digitale tv-kaart. Je hoeft verder niets te doen.

Als je echter meerdere televisies hebt en één of meerdere daarvan zijn niet aangesloten op een decoder of op een digitale tv-kaart, dan moet je testen of dat toestel compatibel is met het nieuwe signaal (zie ook ‘Hoe weet ik of mijn tv of radio compatibel is’).

Ik luister nog analoog naar de radio, wat moet ik doen?
In dit geval stelt VOO voor om over te schakelen naar het nieuwe signaal. Zo kan je via je televisietoestel naar een heleboel radiozenders luisteren via het nieuwe (digitale) signaal. Kies je voor de évasion-box, dan krijg je via de app RadioLine bovendien toegang tot duizenden radiozenders en podcasts. Een laatste mogelijkheid is de aankoop van een DAB+ radio, maar daar biedt VOO geen promotionele actie rond.

Vind het beste telecomtarief

Wens je van de gelegenheid gebruik te maken om al je telecomdiensten te herbekijken en na te gaan of er voordeligere alternatieven bestaan voor jouw behoeften? Maak dan gebruik van onze tariefvergelijker telecombundels en stap met onze hulp over naar het abonnement of de bundel van je keuze.

Vergelijk telecomtarieven