Nieuws

Orange TV-Box: een upgrade, maar nog niet alle streaming apps zijn geïntegreerd

24 maart 2022

Orange lanceerde deze maand zijn nieuwe TV-Box, een compacte decoder die werkt op het Android besturingssysteem. Hiermee krijg je toegang tot een reeks streaming apps, al zijn het jammer genoeg niet alle apps, noch de populairste.

Aangezien we steeds minder lineair kijken en meer streaming apps gebruiken, zetten operatoren met hun decoder steeds meer in op het integreren van dergelijke apps in hun digitale tv-platformen. Ook Orange integreert nu streaming apps in zijn nieuwste decoder.

VRT.NU en andere apps

De gratis streaming apps die je kan raadplegen via de TV-Box zijn VRT.NU, VTM.GO, RTBF Auvio en RTL Play. Die apps kun je sinds eind vorig jaar ook terugvinden bij Proximus en Telenet. Qua betalende streaming apps kiest Orange voor Amazon Prime Video en Streamz. Beide hebben ten opzichte van de twee grootste streamingdiensten (Netflix en Disney+) eerder een beperkt publiek. Ter vergelijking: Proximus biedt Disney+ en Netflix aan via zijn meest recente decoder; bij Telenet is dat onder andere Netflix en Streamz.

Orange had hier nochtans als eerste operator op de markt kunnen komen met een TV-Box die alle streaming applicaties samen integreert. Een gemiste kans, want de consument zou het meest gebaat zijn bij één toestel dat hem toegang geeft tot alle mogelijke content beschikbaar op de markt.

Helder menu en aanzienlijk sneller

Ten opzichte van de vorige Orange decoder zijn er een heleboel verschillen. Ten eerste de omvang van de decoder. De nieuwe TV-Box is bijna vier keer smaller en kleiner dan de vorige versie. De nieuwe afstandsbediening ligt beter in de hand en alle knoppen zijn voldoende groot en duidelijk. Het hoofdmenu is heel overzichtelijk, navigatie doorheen het menu gaat zeer vlot en veel sneller dan bij de vorige Orange decoder.

Voorlopig enkel voor nieuwe klanten

Doordat het wereldwijde tekort aan onderdelen nog een impact heeft op de voorraad van Orange TV-Boxen, wordt de nieuwe decoder voorlopig enkel uitgerold bij nieuwe Orange tv-klanten.

Klanten kunnen hier wel zelf voor kiezen. Je betaalt dan een éénmalige overstapkost van € 49 omdat je gebruikmaakt van een nieuwe technologie en toegang krijgt tot een rijker aanbod. Jammerlijke zaak voor je portemonnee, maar dergelijke overstapkosten zagen we in het verleden al terug bij andere operatoren. Om dit te compenseren krijgen bestaande Orange tv-klanten 3 maanden gratis toegang tot Streamz en Orange Voetbal.

Wil je alle details raadplegen over de nieuwe Orange TV-Box of de decoder van andere operatoren? Raadpleeg dan ons dossier rond digitale televisie.

Dossier digitale televisie