Nieuws

Maak kennis met UNDO, de nieuwe mobiele operator in België

22 augustus 2023
UNDO opérateur télécom

Het gebeurt maar zelden en daarom staan we er graag even bij stil: sinds deze zomer is er een bijkomende mobiele operator actief in België. Al van bij de lancering pakte UNDO uit met aantrekkelijke prijzen en ambitieuze ecologische beloften. Dit is wat je moet weten.

Nieuwe operator UNDO maakt zijn intrede op Belgische markt

De Belgische telecommarkt staat bekend om zijn hoge prijzen en kleine aantal spelers. Dat er sinds deze zomer een nieuwe mobiele operator is dan ook een belangrijk gegeven. Voortaan kun je voor je telefoonabonnement kiezen voor UNDO. Deze operator zal gebruik maken van het Orange-netwerk.

En om nieuwe gebruikers over de streep te trekken, focust UNDO op twee belangrijke pijlers: aantrekkelijke prijzen en een sterke betrokkenheid bij het milieu.

Terug naar boven

De eerste "CO₂-neutrale" operator

"Bij UNDO zijn we ervan overtuigd dat bedrijven hun steentje moeten bijdragen aan de aanpak van wereldwijde uitdagingen, waaronder klimaatverandering. Daarom engageren we ons voor de planeet, samen met onze abonnees," legt de operator uit op zijn website.

Concreet zou iemand die zijn smartphone dagelijks gebruikt gemiddeld 60 kg CO2 per jaar produceren, legt UNDO uit. Daarom wil de operator deze uitstoot compenseren om een CO₂-neutrale operator te worden. Voor elke nieuwe abonnee wordt er een extra boom geplant in hun bos in de Democratische Republiek Congo. Als je kiest voor het duurste tariefpakket (€30/maand voor 200 GB), is dat zelfs één boom per maand.

Met de UNDO-applicatie kun je deelnemen aan een hele reeks acties om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien verdien je kg's, afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Hiermee kun je de UNDO-toepassing gebruiken om projecten te steunen die gericht zijn op het verminderen van de CO2-uitstoot. Terug naar boven

UNDO biedt de laagste prijzen in België

Als je het ecologische aspect niet zo belangrijk vindt, heeft UNDO ook een aantal sterke financiële argumenten om je te overtuigen. De operator biedt drie tariefpakketten aan die simpelweg de goedkoopste in België zijn:

  • Undo S: €10/maand, 500 belminuten, 100 sms'jes en 20 GB. Dit is goedkoper dan Youfone (€18/maand) of Mobile Vikings (€20/maand), de goedkoopste pakketten tot nu toe inclusief 20 GB.
  • Undo M: €20/maand, onbeperkt bellen, 100 sms'jes en 40 GB
  • Undo XL: €30/maand, onbeperkt bellen en sms'en, 200 GB

Met dit laatste pakket komt UNDO ook naar voren als de goedkoopste speler op de markt. Slechts drie operators bieden meer dan 100 GB, maar die zijn aanzienlijk duurder. Bij Base betaal je €40/maand voor 'slechts' 100 GB. Orange biedt 300 GB via een abonnement van €47/maand, terwijl Proximus tot €49,99/maand gaat voor 300 GB.

Als je op zoek bent naar de beste telecomoperator voor jouw behoeften, aarzel dan niet om onze koopwijzer te raadplegen.

Vind het goedkoopste telecompakket

Terug naar boven

Is een nieuwe mobiele operator goed nieuws voor de consument?

Zal de komst van deze nieuwe mobiele operator in België de abonnementsprijzen doen dalen? Voorlopig is het antwoord neen. Ondanks zijn agressieve prijzen heeft UNDO tot nu toe de concurrentie niet aangezet om te reageren.

En als er al een reactie zou komen, dan zou die beperkt kunnen blijven tot de kleinere operatoren die zwaar leunen op hun mobiele abonnementen, zoals hey!, Mobile Vikings, Neibo en Youfone.

De grote operatoren zoals Orange, Proximus en Telenet maken zich veel minder zorgen, en met reden: zij zijn nog steeds goed voor ... 90% van de markt voor telecompakketten (waarbij twee of meer diensten worden gecombineerd). Het valt nog af te wachten of de intrede van een vierde netwerkoperator, Digi Mobile/Citymesh, op de Belgische markt voor een nieuwe dynamiek zal zorgen.

Als je op zoek bent naar de beste operator voor jouw behoeften, aarzel dan niet om onze koopwijzer te raadplegen.

Ontdek het voordeligste aanbod

Terug naar boven