Nieuws

Mobile Vikings triggert mobiele markt opnieuw met Only Data tariefplan

09 augustus 2019

Met een nieuw tariefplan met enkel mobiele data daagt Mobile Vikings de gevestigde spelers op de Belgische markt weer uit. Voor € 15 per maand beschik je over 8 GB aan mobiele data. Het verschil met bestaande data-formules: je kunt gratis oproepen en sms’en blijven ontvangen en zelf bellen naar gratis (nood)nummers.

Mobile Vikings heeft een nieuw tariefplan gelanceerd met uitsluitend mobiele data inbegrepen, geen belminuten of sms'en. Het nieuwe Only Data tariefplan kost € 15 per maand voor 8 GB aan mobiele data. Dat is ruim voldoende om bijvoorbeeld 4 miljoen berichten (zonder foto’s) via WhatsApp te verzenden of meer dan 700 uren videobellen via Facebook Messenger.

Met dit nieuwe aanbod speelt Mobile Vikings in op de vraag die ook andere uitdagers op de telecommarkt zich steeds meer beginnen te stellen: waarom extra betalen voor diensten die je toch niet gebruikt? Voornamelijk jongere consumenten blijken nog amper te bellen en sms’en, maar veelal te communiceren via WhatsApp en Facebook Messenger. Via die apps kun je berichten versturen en bellen met je contacten via mobiele data.

Uniek tariefplan

Abonnementen met enkel mobiele data zijn uiteraard geen nieuwigheid. Zowel Proximus, Orange, Telenet als Base bieden abonnementen aan met enkel mobiele data die je kunt gebruiken om ook buitenshuis mobiel internet te hebben op je tablet of laptop.

Maar deze abonnementen kun je enkel gebruiken voor mobiel internet. Je kunt er dus geen oproepen of sms’en mee ontvangen op je smartphone. Dat is wel het geval bij het Only Data tariefplan van Mobile Vikings. Je kunt er gratis oproepen en sms’en mee ontvangen van alle nummers van en in België. Daarnaast is het mogelijk om te bellen naar gratis nummers en noodnummers.

Wat bieden andere operatoren?

We zijn alvast benieuwd hoe de andere operatoren zullen reageren op dit nieuwe aanbod. Als we het huidige aanbod voor abonnementen met enkel mobiele data bekijken dan merken we toch een groot prijsverschil op.

  • Zo kost een Internet Everywhere 25 abonnement bij Orange al € 30 per maand (€ 25 als je ook over een mobiel abonnement bij Orange beschikt) voor 5 GB mobiele data.
  • Internet Everywhere 30 van Base kost evenveel, maar stelt je wel 6 GB mobiele data ter beschikking.
  • Bij Proximus betaal je voor Mobile Internet M € 25 per maand en krijg je 5 GB mobiele data.
  • Bij Telenet betaal je voor Kong Surf slechts € 10 per maand, maar beschik je ook slechts over 2 GB mobiele data.

Ben je op zoek naar het mobiele abonnement dat het best aansluit bij jouw verbruik, neem dan zeker een kijkje op onze koopwijzer telecomtarieven.

Vergelijk telecomtarieven