Nieuws

Unlimited DA DA TA van Mobile Vikings: goedkoopste op de markt

17 juni 2019

Proximus, Telenet/Base en Orange hebben reeds enkele maanden geleden hun “onbeperkt” mobiel aanbod gelanceerd, maar met Mobile Vikings komt nu de eerste mobiele virtuele netwerkoperator (MVNO) ook met een dergelijk aanbod naar buiten. Het nieuwe Unlimited DA DA TA-abonnement is meer dan 27 % goedkoper dan de goedkoopste concurrent.

De prijzen voor mobiele telefonie zijn de afgelopen 5 jaar in België amper gedaald, zeker in vergelijking met naburige landen. Het gemiddelde dataverbruik per gebruiker in België stijgt elk jaar exponentieel maar lag eind 2018 toch nog steeds maar op 1,9 GB.

In vergelijking met het Europese gemiddelde is dat zeer laag, terwijl onze prijzen voor data in vergelijking met het Europese gemiddelde dan weer bijzonder hoog zijn. Tijd voor de mobiele challengers op de Belgische markt om hier verandering in te brengen.

Dynamisme heropstarten

Telenet was in 2012, toen nog als MVNO, zo’n challenger toen ze met de introductie van King en Kong de mobiele markt het nodige dynamisme gaven opdat de concurrentie echt kon werken. De voorbije jaren verdween dat dynamisme, mede door de opkomst van telecombundels die alle diensten combineren.

Mobile Vikings tracht dat te veranderen met de lancering van Unlimited DA DA TA voor € 29 per maand. Met dit abonnement kun je onbeperkt bellen, sms’en en surfen.

In België surf je aan dezelfde snelheid tot een verbruikt volume van 20 GB. Daarna kun je verder surfen aan een verlaagde surfsnelheid van 512 Kbps. Binnen de Europese Unie word je vanaf een verbruikt volume van 11 GB verder gefactureerd aan buitenbundeltarieven als je kiest om verder je mobiele data te blijven gebruiken.

Goedkoper dan de 3 netwerkoperatoren

Het nieuwe abonnement van Mobile Vikings is € 11 goedkoper dan Orange Arend en Base Unlimited tot zelfs € 14 goedkoper dan Proximus XL Unlimited en Telenet Kong Unlimited. Mobile Vikings daagt hier de grote netwerkoperatoren uit op het segment van de mobiele telefonie net op het moment dat bundels à la WIGO en Tuttimus de mobiele markt onder druk zetten.

Volgens Mobile Vikings zelf is er echter ruimte voor een tegenbeweging waarin consumenten steeds meer beseffen dat ze betalen voor diensten of content die ze eigenlijk niet gebruiken en dat ze goedkoper af zijn als ze zelf hun pakket aan telecomdiensten samenstellen.

Deze trend van “unbundling” wordt uiteraard in de hand gewerkt door de grote operatoren die jaar na jaar de prijzen van hun bundels verhogen. Dat is een kans voor Mobile Vikings en andere alternatieve operatoren om opnieuw aparte diensten tegen lagere tarieven aan te bieden.

Ben je op zoek naar het goedkoopste abonnement voor jouw verbruik, neem dan zeker een kijkje op onze koopwijzer.

Ga naar de koopwijzer gsm-tarieven

Technische problemen volledig van de baan

Eind vorig jaar en begin dit jaar werd Mobile Vikings geconfronteerd met een aantal technische problemen waardoor een aantal klanten hebben afgehaakt. De problemen waren het gevolg van 3 technische transities die elkaar opvolgden. De laatste van de 3, de overgang van het Telenet/Base netwerk naar het Orange netwerk zal voor het einde van de maand juni volledig afgerond zijn.