Nieuws

De uitrol van glasvezel bij Proximus: minder klachten gemeld

19 juli 2023
glasvezelnetwerk van Proximus

Hoewel velen onder jullie problemen ondervonden met de aansluiting op het glasvezelnetwerk van Proximus, lijkt de situatie te zijn verbeterd. Het aantal klachten dat we de afgelopen drie maanden hebben ontvangen, is namelijk gedaald.

18 klachten over glasvezel verzameld in de afgelopen 3 maanden

Begin dit jaar hebben we een nieuwe lijst opgesteld met betrekking tot de 116 klachten die we de afgelopen zes maanden van consumenten hadden ontvangen over de uitrol van glasvezel bij Proximus. Sindsdien zien we een duidelijke verbetering: de afgelopen drie maanden ontvingen we via onze klachtenmodule slechts 18 klachten over de fiber van Proximus.

Meest voorkomende klachten over glasvezel

De meest voorkomende problemen die worden gemeld, zijn schade aan eigendommen (beschadigde stoepen) en onvoldoende of gebrekkige communicatie (technici die niet op de voorziene datum komen).

Lees hier meest voorkomende klachten over fiber bij Proximus

10 Gbps technologie nu beschikbaar bij Proximus

Proximus van zijn kant blijft de uitrol van zijn glasvezelnetwerk versnellen. De 10 Gbps-technologie is sinds 10 juli beschikbaar in alle gebieden waar het glasvezelnetwerk al is uitgerold. Deze vooruitgang maakt downloadsnelheden tot 8,5 Gbps en uploadsnelheden tot 1 Gbps mogelijk.

Nieuwe abonnementsformules voor fiber bij Proximus

Dit zijn de nieuwe abonnementsaanbiedingen, alleen beschikbaar met een bestaand of nieuw abonnement op het Flex-pakket:

  • Mega Fiber: het standaard glasvezelpakket. Het biedt surfsnelheden tot 500 Mbps (zowel downloaden als uploaden). De pakketten die een glasvezelinternetabonnement, een mobiel abonnement, televisie en/of vaste telefonie combineren, starten vanaf € 88,99 per maand.
  • Giga Fiber: een extra optie die beschikbaar is voor een meerkost van € 15 per maand. Het biedt downloadsnelheden tot 2,5 Gbps, met een maximale uploadsnelheid van 500 Mbps.
  • Ultra Fiber: een extra optie die beschikbaar is voor een meerkost van € 42 per maand. Het biedt maximale downloadsnelheden van 8,5 Gbps, met een verdubbelde uploadsnelheid tot 1 Gbps.

Hogere prijzen voor fiberabonnementen bij Proximus

Kies je voor een Flex-pakket bij Proximus met de hoogste glasvezelsnelheden? Dan betaal je minstens € 130,99 per maand. Deze prijs lijkt misschien hoog als je bedenkt dat het enkel gaat om een internetabonnement voor thuis en een mobiel abonnement met een datavolume van 5 GB. Stel nu dat je veel data nodig hebt en je voegt daar 1 of 2 streamingabonnementen per maand aan toe, dan overschrijd je gemakkelijk de € 150 per maand voor alleen al je telecomdiensten.

Heb je ook problemen ondervonden met glasvezel?

Ondervind je ook moeilijkheden met je aansluiting op het glasvezelnetwerk? Dien dan zeker klacht in via onze module. Zo kunnen we samen zoeken naar een oplossing aangepast aan jouw situatie.

Een klacht indienen

Vergelijk de prijzen

Ben je op zoek naar het voordeligste internetabonnement of telecompakket voor jouw behoeften? Gebruik zeker onze prijsvergelijker. Naast de promoties van de operators zelf, bieden we je een unieke cashback als je besluit om van operator te veranderen.

Ga naar onze prijsvergelijker