Nieuws

Edpnet-klanten meest tevreden over hun internetsnelheid

03 juli 2020

Hoe tevreden ben jij over je internetsnelheid? Die vraag stelden we aan 18 000 leden. Wat blijkt? De kleinere, goedkopere spelers, zoals Edpnet komen er het beste uit. Met behulp van onze tools meet je zelf je internetsnelheid en verander je desgewenst van aanbieder.

Enquête bij 18 000 leden

Tijdens de coronacrisis heb je mogen ervaren hoe belangrijk een snelle internetverbinding is. Met zijn allen thuiswerken en online les volgen vereist goed internet. Hoewel verschillende factoren (wifi-ontvangst, constructie van je huis, verouderde apparatuur …) de kwaliteit hiervan mee beïnvloeden, bepaalt het contract met je provider de minimale en maximale download- en uploadsnelheden die hij op jouw adres moet kunnen leveren.

Die snelheden verschillen per operator en abonnement, en uiteraard evolueert de prijs ook mee. Hoe tevreden zijn jullie hierover? 

Om het antwoord te weten, polsten we bij bijna 18 000 leden naar hun tevredenheid over hun internetprovider en de internetsnelheid die ze ervaren. In onderstaande tabel kan je de algemene tevredenheid over hun internetprovider terugvinden.

Goede punten voor Edpnet

Edpnet, dat gebruikmaakt van het Proximus-netwerk om internet aan te bieden, behaalde de hoogste algemene tevredenheidsscore, gevolgd door kabeloperatoren Telenet en Orange. Proximus behaalde de laagste score.

In vergelijking met de andere internetproviders in deze lijst is Edpnet een kleinere speler met minder klanten, maar die zijn duidelijk wel zeer tevreden over hun internetabonnement. Dit kan mee verklaard worden door de vrijheid die Edpnet haar klanten biedt op het vlak van hardware-keuze. Edpnet-klanten kunnen namelijk zelf hun modemrouter kiezen zolang die aan bepaalde voorwaarden voldoet. Bij andere operatoren ben je bijna altijd verplicht de hardware te gebruiken die ze meeleveren bij de installatie.

Verder biedt Edpnet ook een hogere uploadsnelheid en onbeperkt downloadvolume aan een lagere prijs dan bij de grote operatoren.

We hebben ook gepolst naar de tevredenheid over de internetsnelheid die consumenten ervaren bij hun internetprovider. De resultaten hiervan kan je op de volgende pagina’s bekijken.

Meten is weten!

Heb je zelf geen idee welke snelheid jouw internetverbinding belooft en werkelijk biedt, kom er dan achter via onze internetspeedtest.

Onze Internet speedtest

Ben je niet tevreden met het resultaat of ben je al op zoek naar een ander internetabonnement? Vergelijk dan al je opties met onze Koopwijzer internetabonnementen.

Onze Koopwijzer Internetabonnementen

User name

Deelnemen aan de discussie

Deelnemen door een vraag of reactie achter te laten

reacties

Wees de eerste om te reageren
Community

Telecom

Gerelateerde discussies