Nieuws

Silvercrest Soundbar van Lidl: goedkoop maar niet krachtig genoeg

26 april 2023
Silvercrest Soundbar

Silvercrest is het huismerk van Lidl en heeft heel veel producten in het gamma; van broodroosters, keukenweegschalen tot radio’s. En nu dus ook soundbars. De 60 cm lange, ovale soundbar van Silvercrest is een goedkoop instapmodel wat geen hoge toppen scoort op het vlak van afwerking of geluidskwaliteit. Maar gezien de geringe prijs is de prijs-kwaliteitsverhouding niet slecht. 

Pluspunten

  • Heel compact 
  • Veel aansluitingen
  • Veel meegeleverde accessoires
  • Duidelijk schermpje 
  • Zuinig toestel 

Minpunten

  • Slechte geluidskwaliteit 
  • Lage afwerkingsgraad 
  • Slechte afstandsbediening

Design van de Silvercrest Soundbar

De Silvercrest soundbar is 60 cm lang, ovaal van vorm en weegt ongeveer 1,6 kg weegt. Het toestel is van een goedkoper plastiek gemaakt dat gevoelig is voor krassen, maar dat is zelden een probleem omdat je niet vaak een soundbar moet verplaatsen of aanraken. Er is ook een klein ingebouwd schermpje achter de bescherming van de luidspreker in het midden. 

Er zijn ook vier bedieningsknoppen aan de rechterzijde van de soundbar. Je kan het toestel inschakelen, de bron wisselen en het volume wijzigen. Kortom, de belangrijkste bediening als je even de afstandsbediening kwijt bent. 

Basisuitrusting

Het toestel wordt geleverd met een afstandsbediening en batterijen, een RCA-kabel, extra rubberen voeten en een muurbeugel. Het toestel beschikt niet over een subwoofer. De Silvercrest start in vier seconden op, wat relatief snel is. Er wordt ook een gedrukte snelstartgids bijgeleverd, die vrij compleet is. Meestal is deze informatie ook online op te zoeken.

Het toestel verbruikt in standby slechts 0,32W, wat zeer goed is. Je kan het apparaat dus altijd ingeplugd laten. Als je het toestel gebruikt, dan verbruikt het ongeveer een 5W. Dat is zeer laag. 

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van dit toestel is niet om over naar huis te schrijven. Het labo beschreef dit als een toestel met een lage bandbreedte met een dof geluid en een gebrek aan natuurlijkheid. Er zit ook weinig detail in de lage en de medium tonen. Er is ook een gebrek aan dynamiek, dus het klinkt wel vrij plat. Het toestel heeft ook geen vermogen om krachtig geluid weer te geven. Dus zeker geen hoogvlieger. 

Maar als je naar de prijs kijkt, dan is dit toestel wel geschikt om een tv met slecht geluid te verbeteren. Als de verwachtingen niet hoog zijn en je enkel een beter geluid wilt voor je tv, dan is dit toestel nog steeds een aanrader.  

Connecties en compatibiliteit 

De Silvercrest heeft een HDMI ARC-aansluiting. Maar er is ook een optische aansluiting, een AUX-aansluiting en een USB-poort die je ook als bron kan gebruiken. Er is ook een bluetooth (5.0) aansluiting. Behalve het gebrek aan meerdere HDMI-aansluitingen, is dit toestel goed uitgerust. 

Afstandsbediening 

De afstandsbediening is van hetzelfde goedkope materiaal gemaakt als de achterkant van de soundbar. De knoppen zijn klein en zeker niet goed voor iemand met slechte ogen. Er staan ook veel knoppen op voor de verschillende soundmodi, maar deze zijn niet zo nuttig. Als je de soundbar hoofdzakelijk gebruikt via HDMI, dan is de afstandsbediening niet zo belangrijk.  

Conclusie

De Silvercrest is een goedkoop instapmodel wat zeker geen hoge toppen scoort op het vlak van afwerking, noch op audiovlak. Maar gezien de geringe prijs is de prijs-kwaliteitverhouding niet slecht als je verwachtingen niet groot zijn. 

Wil je een andere soundbar kiezen? Wij helpen je op weg.

 

49 Slechte
kwaliteit
vanaf  69,99
50 Redelijke
kwaliteit
vanaf  79,00
44 Slechte
kwaliteit
vanaf  88,66