Nieuws

Stack: 1 TB gratis opslagruimte

31 maart 2017
Stack

Het Nederlandse TransIP lanceerde in januari een nieuwe clouddienst: Stack. 1 TB gratis opslagruimte en compatibel met alle grote besturingssystemen: dat klinkt veelbelovend. Voorlopig is de dienst alleen in het Nederlands beschikbaar en kunt u er enkel via een uitnodiging van gebruikmaken.

Stack van de Nederlandse firma TransIP is een relatief nieuwe speler op de markt van clouddiensten. De dienst is gratis maar nog niet voor iedereen, want voorlopig is hij enkel in het Nederlands beschikbaar. Bovendien verloopt de toegang via een systeem met uitnodigingen. U moet zich op de website eerst registreren op een soort wachtlijst en daarna wachten op een uitnodigingse-mail. Dat kan tot enkele weken duren.

Opslagruimte en privacy

Aan de pluskant stellen we vast dat de interface eenvoudig te bedienen is, u uw eigen opslagruimte met geassocieerde derden kunt delen en u zeer gemakkelijk al uw gegevens kunt wissen. U beschikt maar liefst over 1 TB gratis opslagruimte en Stack werkt met Windows, Mac OS, Linux, Android en iOS8+. Stack versleutelt uw gegevens, maar gebruikt zijn eigen encryptiesleutel. Uw gegevens worden dus veilig bewaard, maar Stack zelf kan er wel toegang toe krijgen als het dat om niet nader omschreven “veiligheidsredenen” nodig vindt.

Uitkijken naar volgende test

Alles bij elkaar genomen, vinden we Stack een veelbelovende clouddienst die wel nog op kruissnelheid moet komen. In elk geval is het systeem met uitnodigingen niet ideaal en kan de privacy van de gebruiker nog beter worden beveiligd. De dienst zal ongetwijfeld deel uitmaken van de selectie voor onze volgende test van clouddiensten.

Ondertussen kunt u nog steeds ons artikel Clouddiensten (Test-Aankoop 615 van januari 2017) raadplegen met testresultaten van meer dan 10 diensten. Verder beschikken we nog over een praktische gids waarmee u alles te weten komt over dergelijke diensten.

Meer weten over de gids "Het beste uit de cloud"