Nieuws

Poco en Loco, goedkoop maar traag surfen

27 februari 2017
Scarlet Poco Loco internet

Scarlet heeft er sinds vorige week twee nieuwe abonnementen voor vast internet bij: Poco en Loco. Die eerste mag zichzelf de goedkoopste op de Belgische markt noemen, al laten de limieten en de snelheden te wensen over.

Met een spotprijs van € 23 per maand is Poco van Scarlet de goedkoopste formule voor vast internet. De lowcostprovider biedt u daarvoor een maximale downloadsnelheid van 30 Mbps en een maximale uploadsnelheid van 2 Mbps, en een downloadvolume van 50 GB. 

Verborgen kosten

50 GB lijkt ons wat aan de lage kant, maar volgens Scarlet haalt de helft van zijn klanten die limiet geeneens. Niet genoeg? Dan koopt u voor € 3 een extra blok van 50 GB, of u surft aan een snelheid van 1 Mbps tot uw volgende facturatiemaand. 

Hoewel Poco maandelijks € 4,50 goedkoper is dan de alternatieven bij Proximus en Telenet, vallen de eenmalige aansluitkosten wel héél hoog uit: zonder promotie betaalt u € 248. Bovendien kunt u enkel via domiciliëring betalen en wordt de factuur enkel via e-mail verstuurd.

Ook Loco is niet supersnel

Loco is met € 35 iets duurder dan zijn kleinere broertje, maar biedt dan ook een hogere snelheid (50 Mbps download en 4 Mbps upload) én een “onbeperkt” volume. Vanaf 500 GB dataverbruik wordt uw snelheid tot de volgende facturatieperiode gereduceerd tot 3 Mbps. Als we vergelijken met de grote operatoren, is ook Loco een stuk goedkoper maar trager dan de concurrentie. 

Toch liever sneller surfen?

Bereken zelf welk internetabonnement bij u past met onze Koopwijzer tarieven internet, televisie en vaste telefoon. 

Naar onze koopwijzer