Nieuws

Netflix voortaan (bijna) overal ter wereld beschikbaar

21 januari 2016
Netflix voortaan (bijna) overal ter wereld beschikbaar

Netflix laat abonnees die in het buitenland films en series willen bekijken niet langer op hun honger zitten. Sinds begin dit jaar kan het bijna overal ter wereld. De aanvankelijk beperkte beschikbaarheid werd in het tweede nummer van Test Connect nog aangehaald als één van de nadelen van de streamingdienst.

Sinds 6 januari is de Amerikaanse dienst voor video-op-aanvraag zo goed als overal ter wereld te gebruiken (uitgezonderd in de Krim, Syrië, Noord-Korea en China). Abonnees van Netflix kunnen voortaan dus ook op reis kijken, op voorwaarde dat ze over een internetverbinding beschikken. Het is ook aan te raden niet te streamen via het data-abonnement van uw smartphone, want dat blijft wel erg duur in het buitenland.

Besef verder ook dat het aanbod aan films en series verschilt naargelang uw locatie. Zo zijn de meeste Belgische series of films en Nederlandstalige ondertiteling niet beschikbaar in het buitenland. Netflix hoopt deze situatie naar eigen zeggen in de toekomst te verbeteren door meer wereldwijde licenties aan te kopen.

In tussentijd zijn de eigen producties van Netflix wel overal te bekijken. Een maandabonnement is beschikbaar vanaf € 7,99 per maand (maandelijks opzegbaar).