Alert

LeadWorld misbruikt onze naam voor nepacties

23 september 2016
LeadWorld misbruikt onze naam voor nepacties

De in Ierland gevestigde firma LeadWorld vermeldt Test-Aankoop als sponsor van acties waarbij consumenten online hun gegevens moeten invullen in ruil voor een productpakket, waardebonnen enz. Wij hebben hiervoor nooit onze toestemming gegeven en hebben niets te maken met deze aanbiedingen.

Het gaat als volgt: u krijgt een aanbod voorgeschoteld om gratis nieuwe producten van een bekend merk te testen, bv. van Nivea. Om kans te maken het pakket met producten thuisgestuurd te krijgen, moet u online eerst een paar makkelijke vragen beantwoorden en daarna uw gegevens invullen. Bij dat invulformulier staat een link naar “sponsors” van de actie, met ook onze naam en ons logo in het lijstje.

De boodschap is hoe dan ook dat u uw gegevens niet voor dit soort van acties moet te grabbel gooien. Niet het minst omdat u van het testpakket of van wat er ook wordt beloofd, zelden of nooit een glimp zult zien. Het lijstje met sponsors dient immers vooral om de actie de geloofwaardigheid te geven die ze niet verdient.

Dat er op de pagina van de nepactie uitdrukkelijk wordt gemeld dat “het genoemde merk/bedrijf (in casu Nivea) niet de organisator of sponsor is van deze campagne en er niet mee gerelateerd is”, moet sowieso al een belletje doen rinkelen.

LeadWorld is trouwens geen pionier op dit vlak. Andere soortgelijke bedrijven hebben in het verleden dezelfde paden bewandeld. Elke voorgewende associatie met consumentenverenigingen zoals Test-Aankoop is in die gevallen volledig fictief.  

Het internet is jammer genoeg het speelterrein bij uitstek van oplichters om goedgelovige consumenten op te lichten. Wilt u hiertegen beter gewapend zijn?