Nieuws

IFA-beurs: drie digitale producten in de kijker

19 september 2016
 IFA-beurs

Begin september vond in Berlijn opnieuw de IFA plaats, de grootste beurs voor consumentenelektronica in Europa. Test Connect was aanwezig en selecteerde voor u een aantal interessante producten.

Beter wifibereik met Sitecom Huddle

Sitecom Huddle

Een “multiroom wifi”-oplossing als alternatief voor wifi-repeaters of powerline-adapters (zie het artikel "Wifi-bereik op elke plek in huis" in Test Connect 2 van januari/februari 2016). De Sitecom Huddle bestaat uit een basisstation dat u via een ethernetkabel aan uw router moet verbinden en één of twee “satellieten” die u op strategische plaatsen in uw huis met een stopcontact verbindt. Het voordeel ten opzichte van repeaters of powerline-adapters is dat de modules allemaal draadloos met elkaar in contact staan en onderling communiceren (ze creëren een zgn. “mesh”-netwerk). Op die manier verbinden ze een apparaat automatisch met het sterkste signaal en hebt u geen last meer van signaalverlies als u door uw huis loopt.
Er is een app om uw netwerk te beheren, waarmee u bepaalde toestellen (bv. de laptop van uw zoon of dochter) voor een zelf te kiezen tijd kunt blokkeren van het internet (bv. omdat u wilt dat op dat moment huiswerk gemaakt wordt). 

Als enig nadeel van dit product zien we de nogal hoge prijs, nl. € 499 voor drie modules (€ 349 voor twee). Het product is in België verkrijgbaar via Coolblue.


Stille computermuis van Logitech

Logitech

Logitech stelde op de IFA twee nieuwe draadloze computermuizen voor die zich moeten onderscheiden door minder geluidsproductie. Volgens de fabrikant hebt u wel hetzelfde klikgevoel als bij een “gewone” muis, maar dan 90 % stiller. Beide muizen zijn compatibel met Windows, Mac, Chrome OS en Linux. 

De goedkoopste is de M220 Silent (€ 24,99) en heeft een batterijduur van 18 maanden. Het duurdere model is de M330 Silent Plus (€ 39,99), die is speciaal ontworpen voor rechtshandigen en heeft een batterijduur van 24 maanden.


Activity tracker van TomTom

TomTom touch

TomTom beweegt zich sinds kort niet meer exclusief op de markt van de navigatietoestellen, maar ook die van de activiteitstrackers. Op de IFA 2016 introduceerde het de Touch, een tracker met touchscreen die uw hartslag, aantal stappen en calorieverbruik registreert. De Touch onderscheidt zich van vele andere trackers omdat hij ook uw lichaamssamenstelling (zoals uw vetpercentage en spiermassa) berekent. 

Het apparaat is alleen bestand tegen spatwater en is niet geschikt om mee te zwemmen. Te verkrijgen voor € 149.