Nieuws

De nieuwigheden van de grootste hightech-beurs

23 september 2019
IFA

Zoals elk jaar was het in september opnieuw verzamelen geblazen voor alle hightech-liefhebbers op de Europese consumentenelektronicabeurs IFA. Lees hier wat onze experts selecteerden als belangrijkste nieuwtjes.

8K: het vervolg op ultrahoge definitie. De 8K-televisie zet haar opgang verder na de lancering in 2018. Wat er veranderd is? Waar 8K initieel bedoeld was voor extreem grote schermen, is het nu ook beschikbaar voor het zeer populaire 55 inch-formaat. Onze experts waarschuwen wel voor overdreven enthousiasme: deze 55 inch-schermen zijn eigenlijk te klein om het verschil met 4K écht te kunnen zien, ook al telt de technologie vier keer meer pixels.

Galaxy Fold: België zal niet plooien. Na de officiële lancering op IFA is de Galaxy Fold officieel verkrijgbaar ... maar niet in België. Onze Franse en Duitse buren kunnen Samsungs plooibare telefoon aanschaffen voor iets meer dan 2 000 euro. Indien deze prijs je niet afschrikt en je het toestel online of in het buitenland wilt kopen, dan raden we je toch af om dit buiten Europa te doen. "Samsung garandeert de reparatie van een toestel in geval van een defect, ongeacht waar het in Europa wordt gekocht", aldus de Belgische woordvoerder van het merk.
Toe aan een nieuwe telefoon? Onze koopwijzer smartphones kan je helpen een keuze te maken.

Ontdek onze test van smartphones

ZenBook Pro Duo: een dubbel scherm. Hoeveel mensen gebruiken er geen tweede scherm terwijl ze aan hun computer aan het werken zijn? Voor wie onderweg wil werken, is dat natuurlijk een stuk minder evident. Asus komt nu met de oplossing in de vorm van laptops met ScreenPad. Op de ZenBook UX434FL of UX534FT is de touchpad van de muis vervangen door een interactief scherm. Slim gezien, maar door het kleine formaat niet altijd even handig. De op IFA voorgestelde ZenBook Pro Duo UX581GV wil de gebruiker gemakkelijker laten multitasken dankzij het grotere ScreenPad boven het toetsenbord.

MX Keys, een lumineus toetsenbord. Het Zwitserse Logitech stelde zijn MX Keys voor, een draadloos toetsenbord met intelligente achtergrondverlichting. Een sensor ziet wanneer je handen dichterbij komen en regelt de verlichting van het toetsenbord in functie van het omgevingslicht. Wanneer je het toetsenbord niet gebruikt, schakelt alles uit zodat je batterij niet onnodig energie verbruikt. Het toetsenbord is compatibel met Windows en met MacOS.

Nieuwe wifi-norm. Veel producten die op IFA werden voorgesteld, maken gebruik van wifi 6. Deze nieuwe draadloze verbindingsnorm laat je veiliger surfen, maakt grotere gegevensoverdrachten mogelijk en kan beter overweg met meerdere gelijktijdig werkende toestellen. Je vindt alle details in ons dossier over wifi 6.