Nieuws

Euro 2016: koop geen tickets op onofficiële websites

06 juni 2016
Euro 2016 koop geen tickets op onofficiële websites

Pas op voor de toegangstickets op onofficiële verkoopsites. U riskeert die nooit te ontvangen of als u zich aanbiedt met een ticket op een andere naam kan de toegang tot het stadion ontzegt worden. In afwachting op een krachtige reactie van de overheden hebben wij reeds actie ondernomen tegen de illegale doorverkoop van concerttickets aan woekerprijzen.

Een onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which? toont aan dat er heel wat onofficiële websites actief zijn die tickets aanbieden voor Euro 2016. Deze prijzen zullen enkel toenemen naarmate het toernooi vordert en nu al worden tickets aangeboden voor meer dan € 5000. Op sommige sites werden er tickets aangeboden zonder enige informatie over de locatie van de zitplaats in het stadion, de oorspronkelijke prijs of de beperkingen verbonden aan het ticket. Het is duidelijk dat sommige websites opgezet zijn met als enige doel om geld uit de zakken van supporters te halen zonder ook maar een echt ticket te verkopen.

Koop enkel via de officiële kanalen

Als u een ticket aankoopt op een onofficiële site dan loopt u niet enkel het risico om het ticket nooit te ontvangen maar biedt het ook geen garantie dat je er werkelijk mee in het stadion geraakt. De algemene voorwaarden van de UEFA zijn nochtans zeer duidelijk: tickets kunnen enkel doorverkocht worden via de officiële site en een ticket geeft enkel toegang tot het stadion in combinatie met een geldig ID-bewijs op dezelfde naam. Dit risico is des te groter door de extra controle- en veiligheidsmaatregelen die van toepassing zijn in het kader van de terreurdreiging.

Doorverkoop van tickets, ook een probleem bij andere evenementen

Het doorverkopen met winst van tickets gebeurt voor voetbalwedstrijden maar ook voor concerten. In België is dit nochtans verboden. Het is hoog tijd dat de overheden en organisatoren meer verantwoordelijkheid nemen en meer in het werkstellen om dergelijke onofficiële verkoopkanalen en frauduleuze sites in België of het buitenland te bestrijden.

Wij hebben recent een groepsactie gelanceerd tegen bepaalde doorverkoopsites voor tickets zodat niet enkel de opgelichte consumenten vergoed worden, maar ook om deze sites financieel te raken zodat ze gedwongen worden om deze praktijken te stoppen.

Bent u opgelicht? Neem deel aan onze groepsactie

Iedereen die door woekerprijzen opgelicht is via www.ticketsbelgie.be, www.topticketshop.nl en www.rang1tickets.nl kan deelnemen aan onze groepsactie. Personen die concerttickets hebben gekocht aan woekerprijzen op andere sites, die wij met onze groepsactie niet viseren, helpen wij individueel verder.