Nieuws

Ons Cyber Helden-programma helpt kinderen veilig online te gaan

15 november 2018
cyber heroes

Samen met Google, Child Focus en Bibliotheken Zonder Grenzen lanceren we het Cyber Helden-programma. Met workshops in scholen, online-modules en een spel op de website Cybersimpel.be willen we kinderen veilig online leren gaan.

98 procent van de Belgische ouders vindt het zeer belangrijk om hun kinderen voor te bereiden en bij te staan wanneer ze surfen op het internet. Negen op tien ouders spreken hier ook regelmatig over met hun kroost, zo blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Ipsos bij 1 000 ouders in België in opdracht van Google.org.

Uit dezelfde studie blijkt echter eveneens dat slechts 45 procent van de ouders zichzelf voldoende geïnformeerd vindt om hun kinderen te begeleiden, terwijl 38 procent wel op zoek is naar meer informatie hierover.

Inzetten op sensibilisering

Daarom lanceren we in samenwerking met Google, Child Focus en Bibliotheken Zonder Grenzen het Cyber Helden-programma.

“We stellen vast dat het kennis- en informatieniveau van de consument, en in het bijzonder bij ouders, bijzonder laag ligt. Met de Cybersimpel-campagne en het Cyber Helden-programma, wil onze organisatie nog meer inzetten op sensibilisering en zo een maximum van consumenten, waaronder de ouders en hun jonge kinderen. We mogen niet op onze lauweren rusten”, aldus Ivo Mechels, CEO van Test Aankoop.

Workshops, online modules en een spel op Cybersimpel.be

Concreet zullen medewerkers van de organisatie Bibliotheken Zonder Grenzen vanaf januari 2019 langs gaan in scholen, bibliotheken en gemeenschapscentra om workshops te geven aan kinderen en hun leerkrachten.

Het lessenpakket, bestaande uit vijf modules, is ook gratis online te volgen op de website Cybersimpel.be, ons platform rond veilig internetten in samenwerking met Google.

Op Cybersimpel.be vind je daarnaast het online spel Interland dat werd ontwikkeld op maat van Belgische ouders en kinderen.

Vind alle tips en het spel op Cybersimpel.be

User name

Deelnemen aan de discussie

Doe mee en geef je mening of stel je vraag. 

reacties

Wees de eerste om te reageren