Nieuws

Aanmelden bij Tax-on-web met een kaartlezer

24 mei 2016
Aanmelden bij Tax-on-web met een kaartlezer

Uw belastingaangifte is niet meer de papieren veldslag die ze eens was, het kan tegenwoordig veel eenvoudiger via Tax-on-web. Misschien gebruikt u het al, maar meldt u zich nog aan met behulp van tokens? In enkele stappen toont Test Connect u hoe het anders kan met uw identiteitskaart en een kaartlezer.

Alvorens van start te kunnen gaan hebt u een kaartlezer nodig. U vindt deze zowel online als in elektronicawinkels en zelfs grootwarenhuizen vanaf € 15. Gebruikt u Windows 10, ga dan na of de kaartlezer ook hiervoor geschikt is. Eens u de kaartlezer hebt aangekocht, volgt u deze stappen: 
  1. Surf naar www.eID.be, download en installeer eID Quickinstall, dat u rechts onderaan de webpagina vindt.
  2. Verbind de kaartlezer met uw computer wanneer de eID-software daarom vraagt, maar wacht met de testprocedure tot uw computer klaar is met het installeren van de drivers.
  3. Steek uw identiteitskaart in de kaartlezer en doorloop de stappen van de eID-software. De installatie van uw kaartlezer is nu geslaagd.
  4. Surf naar www.taxonweb.be, kies uw taal en klik op Naar mijn aangifte. Gebruik hiervoor een andere browser dan Microsoft Edge aangezien die Tax-on-web niet ondersteunt.
  5. Kies Aanmelden met eID kaartlezer, accepteer het certificaat en voer uw pincode in. U kunt nu verder aan de slag met uw aangifte.

Tip: Indien u de pincode van uw identiteitskaart bent vergeten, kunt u via deze pagina een nieuwe aanvragen.