Dossier

Gerichte advertenties: pas je instellingen aan in Google

14 juli 2017
control google ads

Wist je dat Google tot voor kort je e-mails in Gmail analyseerde om je gerichte advertenties te kunnen laten zien? Onlangs kondigde de internetreus echter aan dat hij daarmee stopt. Toch kijk je de instellingen voor gerichte advertenties in je Google-account beter nog even na.

Personaliseer advertenties

Google belooft dan wel om je e-mails niet meer te analyseren, maar zal natuurlijk nog altijd naar je interessegebieden op zoek gaan via de zoekmachine. Wanneer je Google als browser gebruikt, zal je dus gerichte advertenties blijven ontvangen.

Die kan je niet doen verdwijnen. Maar je kunt ze wel deels beïnvloeden door in je Google-account te bepalen welke informatie mag dienen om ze te personaliseren.

Surf daarvoor naar https://myaccount.google.com en zorg dat je bent ingelogd op je Google-account.

Klik onder Persoonlijke info en privacy op Advertentie-instellingen en dan op Advertentie-instellingen beheren.

Google advertentie instellingen

Onder Advertenties personaliseren kan je de onderwerpen aanpassen van de advertenties die je te zien krijgt door het gebruik van Google-diensten (zoals YouTube).
Wil je niet dat Google jouw informatie gebruikt om de onderwerpen van de advertenties erop af te stemmen? Zet de schuifknop rechts dan UIT.

Als je wel relevante advertenties wilt ontvangen, kan je een nieuw onderwerp toevoegen aan Onderwerpen die u interessant vindt en/of Onderwerpen die u niet interessant vindt.

Ook de persoonlijke gegevens die onder Uw profiel staan, kunnen gebruikt worden om de advertenties te personaliseren.