Nieuws

Yotaphone 2: de smartphone met twee schermen

09 februari 2015
yotaphone

Een spaarzaam e-readerscherm aan de achterkant van uw smartphone. Dat is het voornaamste kenmerk van de Yotaphone 2. Interessant, maar geen must voor het grote publiek.

Bent u van plan een nieuwe smartphone te kopen ? 

Het lichtgevende scherm van smartphones en tablets is vermoeiend voor uw ogen, zeker bij langdurig gebruik. Bovendien raakt de batterij van uw toestel sneller op bij het lezen van een e-book. In dat opzicht vormt de Yotaphone 2 een mogelijke oplossing. 

Tweede scherm als e-reader

Het toestel heeft een tweede scherm met e-ink technologie dat veel minder energie verbruikt. Met een grootte van 4,7 inch en resolutie van 540 x 960 pixels is het comfortabel genoeg om ermee te lezen. Indien nodig kunt u ook voor andere smartphonefuncties overschakelen op het tweede scherm wanneer uw batterij bijna leeg is. Alleen bewegende beelden kunt u er niet mee bekijken. Internetpagina’s vernieuwen gaat ook trager.

Smartphone

Het eerste scherm – dat aan de voorkant dus – is 5 inch groot en heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De lichtsterkte en leesbaarheid zijn prima. Het touch screen en de sms-functie werken erg goed. Het besturingssysteem is Android 4. Surfen op internet kan zowel met 3G als met 4G. Met een volle batterij kunt u 5 uur surfen of 4 uur de GPS-navigatie gebruiken. Het toestel heeft een intern geheugen van 32 GB, waarvan er 24 GB beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Multimedia

Het ingebouwde fototoestel is degelijk. De foto’s hebben een hoge resolutie van 8 megapixels. De kleurweergave is zeer goed op foto’s die werden genomen bij voldoende daglicht. De kwaliteit van de foto’s is echter heel wat minder goed bij een zwakkere lichtbron. De videofunctie valt tegen omdat de kleuren erg bleek worden weergegeven en het geluid is ronduit teleurstellend.

Conclusie

Het is op dit moment een uniek toestel op de markt, maar alleen aantrekkelijk voor mensen die daadwerkelijk e-books willen lezen op hun smartphone. Het grootste voordeel is dat u kunt overschakelen op het e-inkscherm wanneer uw batterij bijna leeg is. Gezien het hoge prijskaartje van ongeveer € 700, de niet uitzonderlijke scores op de smartphonefuncties en de beperkte meerwaarde verwachten we niet dat het op grote schaal zal aanslaan.