Nieuws

Samsung stopt de verkoop van Galaxy Note 7

11 oktober 2016
Samsung Galaxy Note 7

Meer dan een maand geleden lanceerde Samsung de Galaxy Note 7. Intussen zijn er in de Verenigde Staten en Zuid-Korea meerdere meldingen van brandende batterijen. Samsung heeft daarom de verkoop van de Note 7 stopgezet. Het toestel was nog niet beschikbaar bij ons, maar wij leggen uit wat u moet doen als u dit toestel al hebt voorafbesteld.

Sinds de lancering eind augustus zijn er in de Verenigde Staten en Zuid-Korea al een dertigtal Note 7-toestellen in brand gevlogen/ontbrand. Dit wordt blijkbaar veroorzaakt door een lichtontvlambare lithium-ion batterij, die na een aantal opeenvolgende warmteverhogingen verslechtert en vanzelf ontbrandt. De brand is niet te stoppen zoals een klassieke brand, de batterij brandt volledig op.

Eerste oproep

Hoewel er reeds 2,5 miljoen toestellen verkocht zijn, had Samsung op 19 september een omruilactie gestart voor alle toestellen om de problematische batterij te vervangen.

Hoewel het nadelig was voor de batterij-autonomie, koos Samsung er ook voor om via een software-update de herlaadcapaciteit van de batterij te beperken tot 60 %. Dit uit veiligheidsoverwegingen, om mogelijke oververhitting te vermijden.

De toestellen blijven vuur vatten

Jammer genoeg voor Samsung waren er echter minstens vijf nieuwe gevallen van ontbrandingen bij de vervangmodellen, waaronder één geval op een vliegtuig.

Het Zuid-Koreaans merk heeft daarom beslist om de verkoop van de Galaxy Note 7 op 11 oktober definitief stop te zetten. Deze stap zorgde meteen voor een beursdaling van de aandelen van bedrijf.

Dit is een echte opdoffer voor het bedrijf, dat er op rekende om met zijn Note 7 de concurrentiestrijd aan te binden met de nieuwe iPhone 7. Wat dus nu een nachtmerrie voor Samsung is, komt goed uit voor concurrent Apple.

De situatie bij ons

De Note 7 is gelukkig nooit verkocht geweest in België. Er zijn intussen enkel reservaties opgenomen. Toch was het mogelijk om het toestel in het buitenland - zoals Frankrijk of Duitsland - aan te schaffen. Als u dat hebt gedaan, bezorg het toestel dan meteen terug – zelfs als u nooit een probleem hebt vastgesteld. U zult het aankoopbedrag volledig terugkrijgen. De voorafbestellingen van de Galaxy Note 7 zijn intussen stopgezet. Samsung zal ook spoedig een officiële mededeling uitsturen.

Op zoek naar een smartphone van goede kwaliteit?

SONY XPERIA 5 II 128GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 727,00
APPLE IPHONE 12 PRO MAX 128GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.101,00