Nieuws

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge: strak design, straffe technologie

05 maart 2015
samsung s6 en s6 edge

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Samsung zijn nieuwe smartphones voorgesteld: de Galaxy S6 en zijn luxueuze broertje S6 Edge. Beide modellen hebben heel wat in hun mars, maar zijn gezien het prijskaartje, niet bestemd voor het grote publiek.

Van zodra ze op de markt komen zullen wij deze twee toestellen uiteraard uitgebreid testen. Sneller een smartphone nodig? Maak uw keuze met onze koopwijzer.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf maakt duidelijk dat het resoluut de concurrentie aangaat met de iPhone 6 Plus. De wapens die het daarvoor in de strijd gooit, mogen gezien zijn. De nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge werden afgewerkt in glas en aluminium en dus niet langer in goedkoper plastic, zoals vorige Samsungtoestellen. 

Beeld en geluid van topkwaliteit

De kwaliteit van het scherm is meer dan uitstekend. Het 5,1 inch amoled scherm heeft een pixeldichtheid van 557 dpi, de hoogste kwaliteit die op dit moment te vinden is. De iPad Air 2 telt bijvoorbeeld "maar" 264 dpi. 

Uniek voor de S6 Edge is dat de rand van het scherm aangeeft wanneer er meldingen zijn, net als de mogelijkheid om op te lichten bij een oproep wanneer het toestel omgekeerd op tafel ligt.
Een blikvanger zijn ook de camera's vooraan (16MP) en achteraan (5MP) met een snelle F1.9 lens, wat betere prestaties zou moeten geven in slechte lichtomstandigheden. 

Op geluidsvlak is de speaker volgens Samsung 1,5 keer sterker dan die van S5. Het toestel beschikt bovendien over een modus waarmee de gehoorcapaciteit van de gebruiker wordt getest en die vervolgens het geluid daaraan aanpast.

Alles in het teken van snelheid

Wanneer we het radarwerk binnenin beoordelen, zien we dat de S6 is uitgerust met een 64-bit octacore processor die door Samsung zelf werd ontwikkeld en die razendsnelle prestaties zou moeten neerzetten. Verder gebruikt Samsung UFS-geheugen, dat tot dertig procent sneller werkt dan het geheugen in klassieke mobiele toestellen. 

Prijskaartje navenant!

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge zullen in België te koop zijn vanaf 17 april. Ze zijn verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 32/64/128 GB en in 5 kleuren (White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz en Green Emerald). De aanbevolen startprijs is € 699,99 voor de Galaxy S6 (32 GB) en € 849,99 voor de Galaxy S6 Edge (32 GB).