Nieuws

Samsung S4 Zoom: niet overtuigend

08 augustus 2013
samsung s4 zoom

Het toestel, dat het midden houdt tussen een smartphone en een compact fototoestel, is niet helemaal overtuigend. De prijs: € 499.

Qua telefoon heeft de Samsung S4 Zoom alles van de S4 Mini: een 4,3 inch-scherm, 4G-compatibiliteit, 8 GB intern geheugen (+ een poort voor niet-meegeleverde micro SD-kaart) en Android als OS. Niets echt nieuws dus.
Qua fototoestel innoveert hij echter met zijn 10x optische zoom (24 mm-240 mm) en zijn 16-megapixel sensor van dezelfde grootte als die van de compact fototoestellen. Zijn zoom en zijn xenon-flitser en beeldstabilisator bieden meer flexibiliteit dan andere smartphones.

Dit smartphone-fototoestel wordt nu getest in ons labo. Wij geven u nu al bij wijze van voorpremière een samenvatting van de resultaten voor de fotofunctie.

Welke fotokwaliteit?

De kwaliteit van de foto’s is uitstekend. De grote sensor geeft zelfs zeer goede resultaten bij weinig licht. Hij is echter minder performant bij bewegende onderwerpen.

Qua formaat is het toestel vrij omvangrijk en dus niet echt praktisch om in uw zak te steken: hij is 28 mm dik ter hoogte van de zoom en weegt maar liefst 208 g. Andere minpunten: de fotofunctie moet gelanceerd worden vanuit het menu, wat de opname vertraagt en, vooral, het is moeilijk om alle instellingen met het aanraakscherm uit te voeren, met name die van de zoom.

Niet overtuigend

Kortom, de Samsung S4 Zoom is niet alleen vrij zwaar voor een smartphone maar ook onvoldoende performant om een echt compact fototoestel te vervangen. De volledige resultaten, evenals die van de S4 Mini, zullen opgenomen worden in onze koopwijzer zodra de tests volledig afgerond zijn.