Nieuws

Oppo A52 maakt indruk

13 juli 2020

De Oppo A52 van Chinese makelij gooit hoge ogen. Je haalt de smartphone in huis voor € 199, maar voor die prijs biedt hij veel meer dan andere modellen in dezelfde prijscategorie. Alleen de fotokwaliteit laat het wat afweten.

Chinese smartphonemerken zoals Huawei en Xiaomi zijn in onze contreien al een tijdje bekend. Met Oppo komt daar nog een derde bij. Dat betekent niet dat Oppo nieuw is in het vak. Ze lanceerden hun eerste smartphone al in 2008, maar tot nu toe bleef het merk voornamelijk actief in Azië waar het erg populair is.
 
Wereldwijd neemt Oppo de vijfde plaats in van meest verkochte smartphonemerken, net achter Xiaomi. Een eerste model in België – de luxueuze Find X2 Pro – was meteen ook een van de eerste smartphones op de Belgische markt die compatibel is met 5G.

Scherm, interface en processor zijn op de afspraak

Het scherm van de Oppo A52 is 6,5 inch groot en de kwaliteit en reactiesnelheid zijn heel goed. De interface is Color OS die draait op het besturingssysteem Android 10. Ook hier stellen we vast dat de interface in niets onderdoet voor die van andere, bekendere merken.
 
Voor een toestel van € 199 verwachten we geen bovenmenselijke prestaties van de processor. In dat opzicht volstaat de Snapdragon 665 ruimschoots. Zeker als je geen zwaardere applicaties gebruikt zoals sommige spelletjes die veel van een processor vergen.

De batterij is een echte krachtpatser

Het onderdeel waarmee de Oppo A52 de concurrentie mijlenver achter zich laat, is de batterij. Die gaat tot wel twee keer langer mee dan die van sommige concurrenten. Het toestel wordt geleverd met een snellader van 18 Watt. Toch duurt het daarmee nog altijd 2,5 uur om de batterij volledig op te laden.

Fotokwaliteit is de enige smet op het blazoen

Juist nu we zo vlot alle punten op ons lijstje aan het afvinken zijn, kunnen we naast “fotokwaliteit” jammer genoeg geen vinkje zetten. Daarvoor vinden we de foto’s niet overtuigend genoeg. De camera aan de achterkant is ok, maar zeker niet meer. Vooral bij minder goede lichtomstandigheden laat het resultaat te wensen over. De selfiecamera is van nog mindere kwaliteit.

Moeilijk te verslaan

Toch ronden we onze evaluatie af met nog een paar positieve noten. De geluidskwaliteit van de stereo luidspreker is goed, het interne geheugen van 64 GB kun je uitbreiden met een externe geheugenkaart en uit onze tests bleek ook dat de Oppo A52 tegen een stevig stootje kan.
 
Je kunt de Oppo A52 eenvoudig en snel ontgrendelen via vingerafdruk of via de performante gezichtsherkenningstechnologie. Voeg daar de scherpe prijs van € 199 aan toe en het is duidelijk dat deze smartphone vele consumenten zal kunnen bekoren.

Meer details en vergelijken

In onze koopwijzer smartphones vind je meer gedetailleerde testresultaten van deze Oppo A52 en tientallen andere smartphones. Je kunt ook gemakkelijk verschillende smartphones onderling vergelijken met elkaar. 
 

67 Goede
kwaliteit
Beste
Koop
Smartphones
vanaf  195,90
80 Topkwaliteit
Beste van
de Test
Smartphones
vanaf  1.618,00
66 Goede
kwaliteit
Beste
Koop
Smartphones
vanaf  189,95