Nieuws

Nieuwkomers van Samsung niet allemaal beschikbaar in Europa

20 augustus 2015
nieuwe toestellen van samsung

In de aanloop naar het nieuwe schooljaar kondigde Samsung vorige week zijn nieuwkomers aan, enkele weken voor Apple. De fabrikant pakt uit met twee XXL-smartphones, waarvan er echter maar één verkocht wordt in Europa.

Naar jaarlijkse gewoonte komen de grote spelers in de elektronicawereld rond deze tijd met nieuwigheden op de proppen. Zo stelde Samsung zopas twee nieuwe smartphones en een smartwatch voor.

Na de Galaxy Note 4 nu ook de 5? Niet in Europa!

De eerste XXL-smartphone is de Galaxy Note 5, opvolger van de huidige Note 4. Die ziet er niet heel anders uit dan zijn voorganger (beide hebben een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels), maar beschikt dankzij zijn 8 in plaats van 4 core-processor over een hogere rekensnelheid. Ook de stylus is verbeterd. Enige minpunt: er is geen geheugenkaartlezer meer aanwezig. Het interne geheugen van 32 of 64 GB (afhankelijk van het model en de prijs) is dus niet uit te breiden met een geheugenkaartje. Daarmee volgt het model de trend die begon met de Galaxy S6. Jammer van de verminderde flexibiliteit. 

Voorts is de Note 5 voorzien van een 16 megapixel-camera aan de achterkant en een 5 megapixel-camera aan de voorkant, in tegenstelling tot de 3,7 MP-front camera van de Note 4. Voor zover bekend is, zal de nieuwe Galaxy Note niet te koop zijn in Europa. Volgens ons is dat echter geen ramp, aangezien hij weinig meerwaarde biedt in vergelijking met de 4, zeker aangezien de geheugenkaartlezer is opgeofferd. De Note heeft trouwens nooit hoge toppen gescheerd in Europa, wat de beslissing van Samsung kan verklaren. 

De Galaxy S6 Edge Plus vanaf september

De andere nieuwkomer is de Galaxy S6 Edge Plus, met eveneens een 5,7 inch-scherm en net als de S6 Edge gebogen zijranden. Dit model is wel verkrijgbaar in Europa vanaf begin september. De aangekondigde prijs bedraagt € 799 voor de 32 GB-versie. Het toestel bestaat ook in een  64 GB- en 128 GB-versie.

Samsung zal ook een echt toetsenbordje verkopen om op het scherm te klikken, zodat deze smartphone te gebruiken is als een BlackBerry. Een troef voor wie graag met een miniklavier werkt. In onze tests blinken de topmodellen van Samsung trouwens steevast uit. We zijn dan ook erg benieuwd om de Galaxy S6 Edge Plus zo snel mogelijk te kunnen testen. Binnenkort vindt u hem dus terug in onze online koopwijzer. 

Van zodra de testresultaten van de Samsung Galaxy S6 Edge Plus er zijn, kunt u deze vinden in onze koopwijzer, waar u nu reeds alle details vindt over meer dan 140 geteste toestellen.

De Samsung Gear S2 smartwatch volgt later

Daarnaast lichtte Samsung al een tipje van de sluier op over de nieuwe Samsung Gear S2, die in de loop van de volgende maanden officieel zal worden aangekondigd. De vormgeving is alvast geen geheim meer: het gaat om een rond model, net als de meeste smartwatches van vandaag. Het horloge zal ook werken met Tizen, het besturingssysteem van Samsung.