Nieuws

LG verlaat smartphonemarkt maar blijft updates garanderen

08 april 2021

LG heeft recent aangekondigd zijn Mobile Business-afdeling te sluiten. Gedaan dus met LG-smartphones. De Koreaanse fabrikant belooft wel dat de meest recente toestellen nog hardware- en software-ondersteuning zullen krijgen.

LG is redelijk discreet gebleven op de mobiele telefoniemarkt. Aan ervaring in dit domein ontbrak het echter niet. Lang voor de komst van het smartphonetijdperk verkocht LG al mobiele telefoons. Maar nu wil de fabrikant zich focussen op zijn andere productlijnen.

Afgaand op het marktaandeel is LG er niet in geslaagd om de consument te overtuigen. Nochtans hadden sommige modellen volgens onze tests heel wat te bieden. Zeker de G-serie, die het vlaggenschip van het merk vertegenwoordigt.

Baanbrekend maar niet concurrerend

LG is soms zelfs een voorloper gebleken, met de eerste ultrabreedhoekcamera's of het eerste schermformaat groter dan de 16:9-standaard. In 2016 was de LG G5 ook de enige modulaire smartphone waarvan je gemakkelijk de batterij kon vervangen. Recenter heeft de fabrikant ook een plooibaar scherm uitgebracht dat weliswaar betaalbaarder was dan de concurrentie, maar niet het meest kon overtuigen.

Een gebrek aan marketing ambitie of een probleem met het merkimago? Feit is dat de smartphoneafdeling, geconfronteerd met de steeds hevigere concurrentie op een reeds verzadigde markt, nu de handdoek in de ring gooit.

Garantie en updates verzekerd

De huidige smartphones blijven te koop, zolang de voorraad strekt. Het merk verzekert de garantieverplichting op verkochte producten na te komen. Daarnaast blijft LG ook zorgen voor de vervanging van reserveonderdelen en software-updates.

In een persbericht kondigt de fabrikant tot drie jaar Android-updates aan voor premiummodellen die sinds 2019 zijn verkocht. Dit omvat de G-, V-, VELVET en Wing-series. De basis K-modellen krijgen nog twee updates.

LG voegt er echter voorzichtig aan toe dat toekomstige updates afhangen van Googles planning en andere factoren, zoals compatibiliteit en prestaties van het toestel.

Raadpleeg onze koopwijzer smartphones

Stond je op het punt een LG-smartphone te kopen, maar hebben de recente gebeurtenissen je van gedachte doen veranderen? Ontdek welk toestel het best bij je past met behulp van onze koopwijzer van meer dan 130 smartphone-modellen.

64 Redelijke
kwaliteit
vanaf  253,62
-- In het labo
vanaf  354,00
-- In het labo
vanaf  482,97