Nieuws

De LG G6 kan zich meten met de iPhone 7 en de Galaxy S8

12 mei 2017
samsung-galaxy-s8-iphone-7plus-lg-g6

De nieuwe high-end smartphone van LG dient zich aan als een grote rivaal van de gelijkwaardige toestellen van Apple en van Samsung, vooral door zijn uitstekende foto- en videofuncties.

Volgens onze tests is de G6 een van de beste smartphones verkrijgbaar op de Belgische markt... En dat laat zich duidelijk voelen in de prijs: € 749. Hij draait op Android 7 (Nougat) en heeft een zeer goed groot LCD 18/9-scherm van 5,7 inch met een resolutie van 1440 x 2880 pixels. Het scherm heeft een uitstekende kijkhoek en reactiviteit.

Verbluffende foto- en videofunctie

De foto- en videofuncties zijn echt goed, in de lijn van de G5. Zelfs de kwaliteit van beeldopnamen bij weinig licht is goed, wat vrij zeldzaam is bij een mobiel toestel!

De voorcamera (selfie) is 5 megapixel en er zijn 2 hoofdcamera‘s van 13 megapixel beschikbaar. Ze onderscheiden zich door hun lens (een standaard lens en een groothoeklens). De groothoekcamera biedt verschillende variatiemogelijkheden (leuk/vervormd portret of een meer immersieve/panoramische landschapsfoto). De optische beeldstabilisatie, die beschikbaar is voor de standaard lens, is goed.

Het toestel filmt in Full HD tot 60 beelden/seconde of in 4K. De videokwaliteit is goed, net als het opgenomen geluid.

Indrukwekkende geheugenuitbreiding

De G6 heeft 4 GB RAM-geheugen en een aangekondigd intern geheugen van 32 GB (waarvan 21 GB daadwerkelijk beschikbaar is). Zoals bij de vorige modellen is het geheugen uitbreidbaar dankzij de micro-SD-kaartpoort. Technisch gezien kan dit model kaarten tot 2 TB (2000 GB!) aan, terwijl deze laatste zelfs nog niet op de markt zijn.

Gedaan met de verwijderbare batterij

De G5 was een van de laatste high-end smartphones met een verwijderbare batterij. G6 biedt niet langer die flexibiliteit. Met een capaciteit van 3300 mAh is de volgens ons realistische gebruiksscenario geteste autonomie 25 uur - wat gemiddeld is - maar een beetje laag gezien de prijsklasse van dit model. De oplaadtijd is goed: slechts 1.45 uur voordat de batterij volledig opgeladen is.

Vergelijking LG G6, iPhone 7 en Galaxy S8