Nieuws

iPhone: meer geheugen in 3 stappen

15 april 2016

Zit u ook wel eens in de knoei met het geheugen van uw iPhone? Lees dan zeker even verder. Er bestaat een eenvoudig trucje om tot 3 GB vrij te maken, zonder dat u aan uw foto’s of video’s hoeft te raken!

Bij smartphones met Android als besturingssysteem is het eenvoudig om het geheugen op te schonen. U gaat naar "instellingen" en "opslag" en zo kunt u zonder omwegen alles uit het cachegeheugen verwijderen.

Helaas is het voor iPhonegebruikers niet zo simpel diezelfde klus te klaren. Bij iPhones beheert het besturingssysteem iOS een deel van uw geheugen volledig zelf. Geheugen dat kan gaan naar gegevens van geïnstalleerde apps, verschillende instellingen, documenten die niet volledig zijn verwijderd van het toestel, cookies, opgeslagen informatie …

Hoewel even wissen er niet inzit, bestaat er wel een handig trucje om iOS te forceren om geheugen op te schonen. U gaat daarvoor een film (in HD) proberen te huren die ongeveer 7 à 8 GB in beslag zal nemen. Het besturingssysteem zal daarvoor trachten om plaats vrij te maken in het cachegeheugen. Let op, deze techniek werkt enkel indien u minder dan 6 GB vrij geheugen over hebt op uw iPhone. We leggen het even voor u uit.

Stap 1: controleer uw geheugen

U kunt dit eenvoudig controleren in de instellingen.

Stap 2: probeer een film te huren in iTunes

Open iTunes en probeer een film (HD) te huren van ongeveer 7 à 8 GB  (deze informatie staat in de beschrijving van de film). Nadat u op de knop "huur" hebt geklikt, krijgt u vervolgens een foutmelding te zien. Het besturingssysteem zal op dat moment zelf proberen om extra plaats vrij te maken in het cachegeheugen. Opgelet! Het is belangrijk dat u huurt en niet koopt. Bij huren zal uw iPhone de film onmiddellijk proberen te downloaden, wat niet lukt, waardoor u ook niet betaalt.  Koopt u de film daarentegen, dan zal de download pas starten van zodra er voldoende ruimte beschikbaar is. U betaalt dan wel meteen.

Stap 3: herhaal enkele keren

Herhaal dit gerust vier- of vijfmaal op rij, zodat iOS grondig geheugen kan vrijmaken. Neem uiteindelijk opnieuw een kijkje in uw instellingen. Afhankelijk van de hoeveelheid tijdelijke bestanden kunt u tot 3 GB extra vrij maken.