Nieuws

iPhone 7 heeft meer geheugen en enkele audio- en fotonieuwigheden

08 september 2016
iPhone 7 Apple

Apple lanceert deze maand de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Het lijkt erop dat iPhone dé referentie zal blijven maar u moet toch rekenen op een gepeperde prijskaartje. Naast de afschaffing van de audiojack-ingang, zijn de verbeteringen vooral op vlak van het fototoestel. Een overzicht van de nieuwigheden.

Begin september: tijd voor Apple’s jaarlijkse Keynote en de presentatie van diens nieuwe paradepaardjes. Dit jaar werden de iPhone 7 en zijn grote broer iPhone 7 Plus officieel voorgesteld. Wat zijn de nieuwigheden?

Audioaansluiting en home-knop verdwijnen

Twee features die reeds vanaf de allereerste iPhone paraat waren, verdwijnen: de home-knop en de audioaansluiting. De home-knop wordt vervangen door een touchpad die reageert op druk. 

De afschaffing van de 3,5" audiojack was al langer aangekondigd, maar wordt nu dus harde realiteit. Zo’n aansluiting riskeert inderdaad water of stof binnen te krijgen, maar voor gebruikers betekent het vooral dat ze voortaan een adapter (bijgeleverd of te koop voor € 9) nodig hebben om een klassieke hoofdtelefoon aan te sluiten op de nieuwe iPhone.

Geluidskwaliteit wordt prioriteit

De overgang van een analoge naar een digitale aansluiting geeft Apple de optie om de geluidskwaliteit rechtstreeks in het toestel aan te passen, zonder daarvoor speciale oortjes nodig te hebben. De nieuwe Airpods, draadloze oortjes, komen op de markt tegen € 179, behoorlijk prijzig. 

De luidsprekers zijn dubbel zo krachtig én stereo, wat bij de iPhone 6S niet zo was. De geluidskwaliteit wordt dus op de voorgrond geplaatst, wat de markt de komende maanden kan doen verschuiven.

Groter intern geheugen

De iPhones met 16 GB waren minder duur, maar ook sneller vol, tot grote wanhoop van gebruikers. Apple maakt komaf met het 16GB-formaat, het simpelste model krijgt standaard 32GB capaciteit (zoals de meeste smartphones uit het duurdere segment), gevolgd door twee modellen met 128GB en 256GB. Goed nieuws.

Betere camera

LG heeft met zijn G5 een trend gezet, en Apple volgt. De nieuwe iPhones zijn uitgerust met een 12 MPixel-camera. De iPhone 7 heeft slechts één klassieke lens, de iPhone 7 Plus heeft er twee, voor een betere beeldhoek. Allebei hebben ze een optische zoom 2x, een unicum in het duurdere segment. De voorste lens heeft 7 Mpixels, een aanzienlijke verbetering voor de fotokwaliteit. De flash bestaat uit 4 leds (waarvan 2 vooraan), wat verschillende belichtingen mogelijk maakt. De Samsung S7 Edge is momenteel hét referentiepunt wat foto’s betreft, we zullen zien of de iPhone 7, en dan vooral de Plus, het beter kan. 

Gepeperd prijskaartje

Liefhebbers kunnen de nieuwe toestellen nu al voorbestellen. Voor de iPhone 7 32GB betaalt u € 769, tot € 1 129 voor de iPhone 7 Plus 256GB, het meest geavanceerde toestel uit de reeks.

Zodra de nieuwe toestellen verschijnen, zullen wij ze onderwerpen aan onze testen en de resultaten publiceren in onze koopwijzer. Toch kunnen we nu al voorzichtig bevestigen dat de iPhones hoogstwaarschijnlijk het referentiepunt zullen blijven op de markt.

Snel een nieuwe smartphone nodig? 

SONY XPERIA 5 II 128GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 699,00
APPLE IPHONE 12 PRO MAX 128GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 1.107,00
OPPO A52 64GB
Bekijk testscore Exclusieve toegang
vanaf
 129,00