Nieuws

Huawei P9, getest en goedgekeurd

27 juni 2016
Huawei p9

De jongste telg van Huawei heeft met glans onze laboratoriumtests doorstaan: het is een goed toestel, ook al komen de innovaties op het gebied van foto’s niet altijd hun beloftes na.

Op zoek naar de volledige technische fiche en de gedetailleerde testresultaten?

Dit model werkt op Android 6.0. Het aangekondigde interne geheugen bedraagt 32 GB, maar er is slechts 23 GB beschikbaar voor de gebruiker. 

Uitstekend om te surfen

De Huawei P9 is uitstekend voor wie wil surfen op het web. Het scherm is groot (diagonaal meet het 5,2 inch) en heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. De kwaliteit is heel goed, met een uitstekende lichtsterkte en een goed schuin zicht. De batterij heeft bovendien een goede autonomie: bij klassiek gebruik gaat deze ongeveer 33,5 uur mee. 

Goede telefoon

De Huawei P9 heeft een goede sms-functie en is heel gemakkelijk te gebruiken. Het aanraakscherm is evenwel van middelmatige kwaliteit en de antenne is ronduit slecht. 

Ontgoochelende foto’s

Het fototoestel van dit model biedt een zeer hoge resolutie van 12 Mpixel. Helaas heeft de samenwerking tussen Huawei en Leica voor het concept van de dubbele camera geen vruchten afgeworpen. Het contrast en de scherpte van buitenfoto’s laten te wensen over. Ook foto’s die bij lage lichtsterkte zijn genomen, vallen slecht uit. 

Matige multimedia 

De video-opnames zijn evenmin om over te juichen. De audio-opnames zijn dan weer acceptabel en de meegeleverde oortjes geven de muziek redelijk goed weer. 

Doeltreffende gps

De vooraf geïnstalleerde gps-navigatiefunctie is eenvoudig in gebruik en bovendien doeltreffend. De gps-processor is vrij nauwkeurig. Dit toestel kan dus perfect dienstdoen als gps. 

Algemeen gesproken is dit dus een goed toestel dat u kunt aankopen voor een prijs die varieert van € 548 tot € 616,41.