Nieuws

Gsm's vaakst gemeld als te rap kapot

01 december 2016
te rap kapot

Ons meldpunt “Te rap kapot” bewijst zijn nut. Sinds de lancering eind november 2016 kregen we al meer dan 4 000 meldingen over te snel onbruikbaar geworden toestellen. Mobiele telefoons prijken bovenaan het lijstje, gevolgd door wasmachines en printers.

Batterij en andere problemen

De gsm’s (622*) waarvan we melding kregen op Te rap kapot zijn gemiddeld tussen de zes maanden en twee jaar oud. De meeste problemen hebben te maken met de batterij. Maar ook het aanraakscherm dat het laat afweten, de gsm die niet meer wil opstarten of problemen met updates zijn voorbeelden van mankementen die worden aangehaald.

De herstelling van een defect blijkt bovendien niet altijd te lukken of consumenten willen het niet laten repareren omdat het te duur is.

Meld uw toestel

Uit de meldingen die we tot nu toe ontvingen, mag alvast blijken dat vervroegde veroudering de nodige aandacht verdient. We blijven uw meldingen verzamelen om de pijnpunten in kaart te kunnen brengen en gepaste acties te ondernemen. Zelf in het bezit van een toestel dat het te snel laat afweten? Meld het ons! Klik hier om rechtstreeks naar het meldpunt te gaan.

(*cijfer op 10 januari 2017)