Nieuws

Apple iPhone Smart Battery Case: handig, maar niet elegant

01 februari 2016
apple iphone smart battery case

Een extra batterij die als een hoes rond de iPhone 6 en 6s past. De Smart Battery Case is een praktische oplossing van Apple die de energiereserve verdubbelt. Helaas verhindert de hoes soms het gebruik van een hoofdtelefoon, maar voor de rest beïnvloedt hij de werking niet. Het design vinden we minder stijlvol.

Wie voortdurend meerdere functies gebruikt op zijn iPhone ziet het batterij-icoontje al snel leeglopen. Bij gebrek aan batterijen met een langere levensduur komt Apple dan maar op de proppen met een batterijhoes voor de iPhone 6 en 6s waarmee u uw toestel dus langer kunt gebruiken. Zeer atypisch voor Apple is dat de hoes niet meteen moeders mooiste is.

Onze test

Wij legden de hand op zo’n Smart Battery Case om aan een paar testen te onderwerpen. Zo lieten we eerst een iPhone 6s een cyclus uitvoeren van bellen, video afspelen, navigeren en vervolgens een minuut in standby modus gaan. Na 14 uur en 40 minuten was de batterij leeg. Daarna deden we hetzelfde terwijl de iPhone 6s in de batterijhoes zat en dan duurde het bijna dubbel zo lang, namelijk 27 uur en 10 minuten, vooraleer het energiebalkje helemaal leeg was.

Oplaadtijd

Het opladen duurt 140 minuten voor een iPhone 6s. De batterijhoes opladen duurt 120 minuten. U kunt ook de iPhone 6s en de Smart Battery Case samen opladen. Dan duurt het 250 minuten tot beide toestellen volledig zijn opgeladen. Het vreemde is wel dat u in het laatste geval de iPhone pas aan kunt zetten nadat hij al 30 minuten aan het opladen is en de energiebalk reeds voor 20% is gevuld.

Gebruiksgemak

Doordat de bovenkant van de hoes flexibel is, kunt u de iPhone er zonder veel problemen in plaatsen. Helaas is er wel een probleem als u een hoofdtelefoon wilt gebruiken. Sommige aansluitingen passen niet meer met de hoes rond de iPhone. Voor de LED flitslamp van uw camera is er dan weer geen probleem. Die blijft even goed werken. Wanneer de hoes rond uw iPhone 6s zit, zal eerst de energie van de hoes worden gebruikt zodat u nadien de hoes kunt verwijderen en nog met uw iPhone alleen kunt werken.

Luidsprekers

Wanneer de iPhone in de Smart Battery Case zit, zal het geluid naar de bovenkant van de hoes worden geleid. Dat heeft echter geen invloed op de geluidskwaliteit.

Conclusie

Zelfs al zorgt de Smart Battery Case voor een paar kleine ongemakken en past hij niet bij het mooie design van de iPhone 6, het blijft erg handig om hem bij de hand te hebben wanneer u niet meteen uw toestel op de traditionele manier kunt opladen. Toch vinden we de prijs – € 119 – aan de hoge kant, want er zijn ook goedkopere alternatieven. Die konden we echter nog niet testen.

Bent u op zoek naar een smartphone die aan uw noden voldoet?

Raadpleeg nu onze koopwijzer gsm’s en smartphones.