Nieuws

Goed nieuws voor klanten van Aldi Talk!

25 april 2017
Einde van Aldi Talk vanaf 6 juni 2017

 Aldi Talk kan niet voldoen aan de verplichte registratie van prepaidgebruikers - een antiterreurmaatregel waardoor er niet meer anoniem kan worden gebeld of ge-sms't met een gsm - en zet daarom zijn mobiel aanbod stop. Dankzij ons zullen klanten hun resterende belwaarde dan toch niet kwijtspelen. Wat moet u daar voor doen?

Inleiding

Vanaf 7 juni moet elke prepaidgebruiker in België geregistreerd zijn, of de dienst wordt voor die gebruiker afgesloten. Operatoren zijn de voorbije maanden druk in de weer geweest om de verplichte nummerregistratie van hun prepaidklanten administratief op orde te stellen. De regering nam de maatregel tegen het terrorisme: het wordt onmogelijk om nog anoniem met een gsm te bellen of sms’en.

Aldi Talk-prepaidkaarten vanaf 6 juni afgesloten, wat met andere prepaidoperatoren?

Aldi Talk kan echter niet voldoen aan de verplichte nummerregistratie in zijn Aldi-winkels, en heeft niet de middelen om een online platform uit te bouwen waar de klanten hiervoor zouden terechtkunnen. Als gevolg neemt Aldi Talk de drastische maatregel om zijn mobiele dienstverlening stop te zetten. Alle bestaande Aldi Talk-prepaidkaarten zullen vanaf 6 juni worden afgesloten.

Deze beslissing is een negatief gevolg van de antiterreurmaatregel en wij betreuren de impact voor de concurrentie op de mobiele markt in België ten zeerste. Aldi Talk was namelijk vaak de meest voordelige optie voor occasionele gebruikers van mobiele telefonie. De vraag is nu of er nog andere prepaidoperatoren zullen volgen ...

Wat moet u doen als klant van Aldi Talk?

Belangrijk is dat u voor 6 juni overstapt naar een andere operator indien u uw nummer wilt behouden. Hiervoor volstaat het om u te wenden tot de nieuwe operator van uw keuze en uitdrukkelijk om nummeroverdracht te vragen.

Oorspronkelijk werd aangekondigd dat Aldi Talk-klanten hun resterende belwaarde na 6 juni kwijt zouden spelen. Heel wat klanten die nog een tiental euro's op hun kaart hebben staan en niet denken dit op tijd te kunnen opgebruiken, hebben zich daar bij ons over beklaagd. Wij hebben Telenet/Base dan ook op zijn verplichtingen gewezen, niet zonder resultaat.

Als u overstapt naar Base kunt u uw resterende belwaarde overzetten en gebruiken volgens de tarieven en voorwaarden van Base. Als u bij een Base-boetiek langsgaat, dan wordt uw resterende belwaarde niet alleen overgezet maar ook nog eens bijgepast tot € 15 als dat bedrag lager ligt. Wordt u abonnee, dan zult u het resterende saldo verrekend zien op uw eerste factuur.

Hebt u geen interesse in dit aanbod, dan kunt u na 7 juni (laatste datum om zich te registreren) uw belwaarde recupereren bij Telenet. Het volstaat om tussen 7 juni en 31 augustus een aangetekende brief te sturen met de vraag de resterende belwaarde terug te storten op uw bankrekening. Bij deze aanvraag moet u uw SIM-kaart, het nummer van die kaart, uw bankrekeningnummer en een kopie van uw identiteitskaart toevoegen. U kunt ook een formulier downloaden op de site van Base. Opgelet, om aanspraak te kunnen maken op deze procedure moet u nog minstens tot 31 mei klant blijven bij Aldi Talk. De concrete voorwaarden vindt u op www.base.be/alditalk.

Deze omstandigheden gelden ook voor klanten van Simyo en Mobile World.

Welke andere operatoren?

Verschillende andere operatoren hebben formules die een interessant alternatief kunnen zijn voor Aldi Talk-klanten met een profiel van occasionele gebruiker.

Met de postpaidformule van Dommel Mobile Freedom bent u met een occasioneel gebruiksprofiel het goedkoopst af. U betaalt er net zoals bij een prepaid-formule enkel voor hetgeen u werkelijk verbruikt, en dit tegen aantrekkelijke standaardtarieven. Andere interessante postpaidalternatieven voor dit profiel zijn Allo RTL 7 (€ 7/maand) en Orange Kolibrie of Scarlet Mobile Red (€ 8/maand).

Op de volgende pagina kunt u als abonnee een overzicht raadplegen van uw opties. U kunt ook onze Koopwijzer gsm-tarieven gebruiken om voor uw specifiek gebruik uit te zoeken met welk tarief u het voordeligst af bent.

Naar de koopwijzer gsm-tarieven