Eerste indruk

Nokia 6 (2018): Groot scherm, kleine(re) prijs

08 juni 2018

Onze eerste indruk van de Nokia 6 (2018) is die van een degelijke smartphone zonder opvallende gebreken. Een interessante optie dus voor wie geen topbedragen kan of wil uitgeven. De Nokia 6 (2018) is beschikbaar vanaf € 265. 

Een jaar geleden maakte de Finse producent Nokia zijn rentree op de markt van de mobieltjes, al worden de Nokiamodellen nu verkocht door een ander Fins bedrijf: HMD Global. Tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona kondigde de producent nieuwe modellen aan, waaronder Nokia 6.1, ook Nokia (2018) genoemd. Het is de opvolger van de Nokia 6 die in 2017 werd gelanceerd.

Besturing, geheugen en vingerafdrukscanner

Goed nieuws is alvast dat het besturingssysteem de allerlaatste Androidversie, 8.1 (Oreo), is.

Het geheugen bedraagt 32 GB, waarvan slechts 18 GB werkelijk beschikbaar is. Je kunt wel extra geheugen toevoegen met een micro-SD-kaart.

Om het toestel te ontgrendelen, beschikt hij over een vingerafdrukscanner.

Scherm en batterij

Het Full HD-scherm is 5,5 inch groot en heeft een goede beeldkwaliteit, hoewel de kleuren – net als bij andere Nokia’s – een licht, blauwe tint hebben. De drukgevoeligheid is uitstekend.

De batterij kan 24 uur opladen. Het opladen zelf duurt 1u.45min., wat behoorlijk kort is. Na een kwartiertje in het stopcontact is de batterij al voor 23 % opgeladen.

Afwerking en fototoestel

Een grote troef van Nokia 6 (2018) is de goede afwerking, ondanks de vrij lage prijs. Helaas geen certificaat van waterdichtheid, dus opletten in de buurt van water!

Het fototoestel presteert matig in lichtrijke omstandigheden en slecht bij schaars licht. De foto’s hebben een resolutie van 16 megapixels.

Voor de selfiecamera zijn er dat 8. De kwaliteit van de selfiefoto’s is daarentegen wel goed.

Vind je smartphone in onze koopwijzer

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone? Surf dan naar onze koopwijzer smartphones waar je ruim 120 smartphones met elkaar kunt vergelijken.

68 Goede
kwaliteit
Beste
koop
vanaf  199,00
67 Goede
kwaliteit
vanaf  179,00
64 Redelijke
kwaliteit
vanaf  179,00