Nieuws

Dag van de consument : iedereen heeft recht op gezonde voeding

11 maart 2015
Dag van de consument : iedereen heeft recht op gezonde voeding

Naar aanleiding van de Dag van de Consument op 15 maart 2015, steunen we de internationale campagne voor gezonde voeding voor elke consument.  En daarvoor rekenen we ook op uw steun. We leggen u uit wat u kunt doen.

De Dag van de Consument, die elk jaar op 15 maart plaatsvindt, werd in het leven geroepen om de aandacht te vestigen op de rechten van consumenten over heel de wereld. Dit jaar draait alles rond het recht van de consument op gezonde voeding.

Ongezonde voeding : een wereldwijd probleem

Ongezond eten zorgt voor meer dan 11 miljoen doden per jaar. Dit maakt het een grotere doodsoorzaak dan roken. Overgewicht alleen zou 2 biljoen euro per jaar kosten. En het is niet alleen een probleem van de ontwikkelde landen.  Consumentenorganisaties van over heel de wereld en ook wij willen de wereld bewust maken van de kostprijs van ongezonde voeding.

Onze eisen

Wij roepen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op om een verdrag op te stellen om de rechten van de consument op gezonde voeding te steunen.

Concreet willen we:

  • Minder vet, zout en suiker in dagdagelijkse voeding.
  • Minder marketing van junk food bij kinderen.
  • Duidelijkere etikettering zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.
  • Betere kwaliteit van voeding in openbare instellingen zoals scholen, ziekenhuizen en bejaardetehuizen.

Wat kunt u doen?

Om onze oproep kracht bij te zetten organiseren we een Thunderclap-campagne. Dit is een tool waarmee deelnemers een oproep kunnen steunen door allen op hetzelfde moment een boodschap de wereld in te sturen via Facebook, Twitter of Tumblr.

Surf naar de Thunderclap-pagina om uw stem te lenen aan de campagne. Daar hebt u de keuze om de actie te steunen via Facebook, Twitter of Tumblr. Kies één van de drie en geef de toestemming om de boodschap “I want a world where all consumers have the rights to healthy food #WHO must take action #FoodTreatyNow” op uw sociale mediaprofiel te posten op 15 maart om 12u ’s middags.