Mindful eating

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Hoe werkt het Mindful eating dieet?

Het idee van een volledig bewustzijn komt uit het boeddhisme. Het heeft zijn nut bewezen in programma’s om stress en chronische pijn te verminderen (Mindfulness Behavior Stress Reduction) en om een terugval bij depressie te voorkomen (Mindfulness Based Cognitive Therapy). Mindful eten is een nieuwe tak binnen het complete bewustzijn. Het is geen dieet als zodanig, maar een manier om met voedsel om te gaan, namelijk ten volle bewust. Dit houdt in dat je aandacht hebt voor het moment, zonder oordeel en met welwillendheid. Het doel is om naar je lichaam te leren luisteren en te stoppen met eten als je voldaan bent. Vaak houden personen die diëten of die afgebakende porties eten geen rekening met hun honger- of verzadigingsgevoel. Mindful eating resulteert dus in het aannemen van nieuwe voedingsgewoonten.

Welke voedingsmiddelen mag ik eten tijdens het dieet?

Te eten voedingsmiddelen

Alles is toegestaan maar of het nu voor of tijdens de maaltijd is, men moet diep ademhalen, nadenken of men echt honger heeft, de textuur van de voedingsmiddelen analyseren, hun geur. Men kauwt langzaam en concentreert zich op de smaak en de sensatie in de mond.

Men moet zich concentreren op de hongersensatie en de verzadiging en stoppen met eten van zodra men voldaan is, ongeacht de hoeveelheid voeding er nog overblijft in het bord. Na de maaltijd analyseren we onze sensaties en gevoelens (schuldgevoel, vreugde, schaamte, enz.) en we proberen inschikkelijk te zijn met onszelf.

Te beperken voedingsmiddelen

Niets is verboden.

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Le régime Cétogène (Keto) est-il facile à suivre ?

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Efficacité long terme

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

Budget

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

En résumé

Avantages

  • Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique.
  • Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses.
  • Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme.

Inconvénients

  • Il s'agit d'un régime équilibré.
  • Qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Notre avis :

Contenu Exclusif

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides.

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