Miami (South Beach) dieet

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Hoe werkt het Miami dieet?

Dit dieet werd ontwikkeld door Arthur Agatston, een beroemd Amerikaans cardioloog. Het Miamidieet legt de focus op de kwaliteit van de voeding om zo de levenshygiëne te optimaliseren. Wie het dieet wil volgen moet kiezen voor de goede suikers en de slechte voedingssuikers mijden. Het is een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet.

Het Miamidieet start met een eerste fase van twee weken, waarbij brood, rijst, pasta’s, aardappelen, taart, koeken en alle fruitsoorten geschrapt worden. Tijdens de tweede fase, die moet worden volgehouden tot het gewenste lichaamsgewicht is bereikt, zijn die voedingsmiddelen opnieuw toegelaten. De derde fase bestaat in het aannemen van een gezond voedingspatroon.

Welke voedingsmiddelen mag ik eten tijdens het dieet?

Te eten voedingsmiddelen

  • Fase 1 : bronnen van eiwitten (vlees, vis, eieren), groenten, goede vetten, magere melkproducten.
  • Fase 2 : bronnen van eiwitten (vlees, vis, eieren), groenten, volkoren granen en fruit.
  • Fase 3: alles is toegestaan.

Te beperken voedingsmiddelen

  • Fase 1 : brood, rijst, deegwaren, aardappelen, suiker en suikerproducten (gebak, koekjes, enz.), fruit, slechte vetten, volle melkproducten.
  • Fase 2 : suiker en suikerproducten (gebak, koekjes, enz.), slechte vetten.
  • Fase 3: alles is toegestaan.
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Le régime Cétogène (Keto) est-il facile à suivre ?

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Efficacité long terme

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

Budget

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

En résumé

Avantages

  • Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique.
  • Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses.
  • Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme.

Inconvénients

  • Il s'agit d'un régime équilibré.
  • Qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Notre avis :

Contenu Exclusif

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides.

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