Glutenvrij dieet

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Hoe werkt het glutenvrij dieet?

Het dieet zonder gluten is aanvankelijk bestemd voor personen die lijden aan een intestinale ziekte, allergie voor gluten, herpetiformis dermatitis, aan een vorm van overgevoeligheid voor gluten en kan de symptomen verzachten van spijsverteringsstoornissen bij personen met het prikkelbare-darmsyndroom.

Bij een intestinale ziekte (auto-immuunziekte) valt het immuunsysteem de wand van de dunne darm aan na inname van gluten. De symptomen zijn talrijk, de meest courante zijn spijsverteringsstoornissen.

De behandeling is een levenslang glutenvrij dieet. Ook hier stellen sommige media dit dieet voor als afslankend of zelfs " platte buik ".

Welke voedingsmiddelen mag ik eten met het glutenvrije dieet?

Voedingsmiddelen die je kunt eten

Groenten, fruit, onbewerkt vlees en vis, gewone zuivelproducten, peulvruchten, rijst, maïs, quinoa, gierst, aardappelen, speciale glutenvrije producten.

Te beperken voedingsmiddelen

Alle voedingsmiddelen die tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut, haver (vaak verontreinigd met gluten) bevatten: traditioneel brood, pasta, bloem, couscous, bulgur, pizza, koekjes, zetmeel, zemelen, mout, bepaalde sauzen, bepaalde soepen, bereid vlees en vis, paneermeel, bier, bepaalde geneesmiddelen en voedingssupplementen, enz.

Lees de etiketten van producten altijd zorgvuldig.

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Le régime Cétogène (Keto) est-il facile à suivre ?

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Efficacité long terme

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

Budget

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

En résumé

Avantages

  • Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique.
  • Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses.
  • Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme.

Inconvénients

  • Il s'agit d'un régime équilibré.
  • Qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Notre avis :

Contenu Exclusif

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides.

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