GI-dieet

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Hoe werkt het GI-dieet?

GI is de afkorting van glycemische index. Deze index verwijst naar de snelheid waarmee voedsel wordt verteerd en wordt omgezet in glucose, de energiebron voor ons lichaam. Voedingsmiddelen met een lage GI verteren langzaam en gelijkmatig en verzadigen meer. Het dieet beveelt voedingsmiddelen met een lage GI en een laag caloriegehalte aan. Dit zijn voedingsmiddelen die complexe koolhydraten en weinig vet bevatten. Hiervan mag je onbeperkt eten. Het is in eerste instantie bedoeld voor mensen met diabetes om hypoglykemie en hyperglykemie te voorkomen.

Welke voedingsmiddelen mag ik eten tijdens het dieet?

Te eten voedingsmiddelen

  • Voedingsmiddelen rijk aan vezels : groenten, volkorenbrood, complete deegwaren, peulvruchten, enz.
  • Voedingsmiddelen met een harde/stevige textuur: natuuraardappel, pasta's al dente, volledige appel, enz.
  • Gemengde maaltijden eten samengesteld uit voedingsmiddelen uit verschillende groepen van de voedingsdriehoek.

Te beperken voedingsmiddelen

  • Voedingsmiddelen rijk aan geraffineerde suikers : suiker, honing, siroop, gesuikerde dranken, snoep, koekjes, wit brood en andere producten van de bakkerij gemaakt met witte bloem, enz.
  • Slechte vetten : boter, palmolie, kokosolie, enz.
  • Voedingsmiddelen met fijne textuur: aardappelpuree, te veel gebakken deegwaren, appelsap, enz.
  • Ultrabewerkte voedingsmiddelen: in het algemeen vette, gesuikerde of gezouten producten.
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Le régime Cétogène (Keto) est-il facile à suivre ?

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Efficacité long terme

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

Budget

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

En résumé

Avantages

  • Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique.
  • Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses.
  • Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme.

Inconvénients

  • Il s'agit d'un régime équilibré.
  • Qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Notre avis :

Contenu Exclusif

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides.

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