FODMAP

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Hoe werkt het FODMAP-dieet?

Het FODMAP-dieet (Fermentable Oligosacharides, Disacharides, Monosacharides And Polyol) is een eliminatiedieet dat is ontworpen om symptomen (zoals buikpijn) te vermijden veroorzaakt door het eten van voedsel dat in de dikke darm gist. Het is in eerste instantie bedoeld voor mensen met een prikkelbare darm of functionele colitis. Tijdschriften promoten het als het ‘platte buik’-dieet.

Welke voedingsmiddelen mag ik eten tijdens het dieet?

Te eten voedingsmiddelen

  • Bepaalde vruchten: kiwi, mandarijn, sinaasappel, enz.
  • Bepaalde groenten: aubergine, wortel, courgettes, enz.
  • Bepaalde zuivelproducten: amandelmelk, brie en feta kaas, enz.
  • Bepaalde zetmeelhoudende producten: aardappelen, quinoa, rijst, enz.
  • Niet gemarineerd vlees en vis zonder omhulling
  • Eieren
  • Noten, pindanootjes
  • Boter
  • Donkere chocolade
  • Witte suiker, esdoornsiroop, enz

Te beperken voedingsmiddelen

  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan fructose: appels, peren, mango, enz.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan sorbitol : braambessen, perziken, pruimen, enz.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan fructaan : prei, ui, brood en andere zetmeelhoudende producten op basis van tarwe/rogge/gerst, enz.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan mannitol: champignons, bloemkool, enz.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan GOS (Galacto-Oligosacharide) : peulvruchten zoals rode bonen, spliterwten, enz.
  • Voedingsmiddelen die rijk zijn aan lactose : kaas met zachte deegwaren, melk, yoghurts
  • bewerkt vlees
  • cashewnoten, pistachenoten
  • honing, enz.
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Le régime Cétogène (Keto) est-il facile à suivre ?

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Efficacité long terme

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

Budget

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses. Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme. Il faut compter 3 à 4 jours pour que le corps atteigne cet état.

En résumé

Avantages

  • Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique.
  • Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides en mettant à l'honneur les matières grasses.
  • Objectif : mettre le corps en " cétose ", un état où le foie produit des cétones à partir des acides gras quand le glucose vient à manquer pour fournir de l'énergie au métabolisme.

Inconvénients

  • Il s'agit d'un régime équilibré.
  • Qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés.

Notre avis :

Contenu Exclusif

Il s'agit d'un régime équilibré, qui tient en outre compte de l'impact écologique. Les produits locaux, de saison et labellisés (bio, MSC, etc.) sont privilégiés. Le régime consiste à diminuer drastiquement la consommation de glucides.

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