Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Dossier

De hospitalisatieverzekering

12 maart 2018

Waarom u beter niet het eerste het beste individueel contract voor een hospitalisatieverzekering neemt. En waarom het feit dat u reeds een aandoening hebt wanneer u een contract wilt sluiten, tot een onaangename verrassing kan leiden.

Inleiding

Wilt u weten welke contracten voor een individuele hospitalisatieverzekering van goede kwaliteit zijn en hoeveel ze kosten?

Wanneer u een ziekenhuis bent opgenomen, kunnen er na de terugbetaling door het ziekenfonds nog veel kosten voor uw rekening zijn, zeker als u voor een eenpersoonskamer hebt gekozen. Idealiter wordt u met een hospitalisatieverzekering vergoed voor alles wat u bij zo’n opname uit eigen zak moet betalen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Niet alles is gedekt, verre van …

Wanneer u een individueel contract overweegt, is het ook oppassen met het vergelijken van premies. Hoeveel zo’n contract u kost, kan niet alleen verschillen volgens uw persoon, maar ook volgens de keuzes die u maakt en volgens het premiesysteem dat de verzekeraar hanteert.

Bestaande aandoeningen zijn in de regel sowieso een delicate kwestie.

En wie een hospitalisatieverzekering heeft via zijn werkgever, moet weten dat het contract niet per se dezelfde kenmerken heeft als een individueel contract bij diezelfde verzekeraar.