Nieuws

Gratis therapie voor jongeren bij TEJO

01 september 2022
tejo

Is je kind tussen de tien en de twintig jaar? Maak je je zorgen over zijn of haar psychische gezondheid? Weet dat jongeren van die leeftijd gratis en anoniem bij TEJO terechtkunnen voor psychologische begeleiding of psychotherapie.

TEJO is een onafhankelijke organisatie, niet gesubsideerd door de overheid, waar jongeren tussen de tien en de twintig jaar terechtkunnen voor gratis psychotherapie of andere vormen van psychologische begeleiding. 

Wij gingen op bezoek bij TEJO om deze organisatie te leren kennen.  Deze hulpverlening wordt verzorgd door professionele hulpverleners. Allemaal vrijwilligers. “Er werken ondertussen 650 vrijwilligers”, vertelt voorzitter Koen Browaeys. “Dit zijn allermaal therapeuten die in hun vrije tijd een aantal uur als vrijwilliger komen werken voor TEJO.”

Concreet bestaat de begeleiding uit een tiental sessies met een vaste therapeut waar je kind wekelijks of tweewekelijks mee afspreekt. Tijdens de gesprekken mag je kind vertellen waar hij of zij mee zit. Soms wordt er ook getekend of geschilderd als onderdeel van de therapie. 

Jongeren die zich aanmelden worden meestal quasi onmiddellijk geholpen, aldus de organisatie.

Neem anoniem contact op met een TEJO-huis

TEJO heeft 19 “TEJO-huizen” in Vlaanderen en Brussel. Bellen of mailen volstaat om een afspraak te maken. Jongeren mogen ook gewoon langskomen zonder afspraak tijdens de openingsuren

TEJO noteert alleen de voornaam en de geboortedatum van de jongere die hulp zoekt en een telefoonnummer om hem of haar te bereiken. 

Waar vind je een TEJO-huis?

 

Steun TEJO

TEJO is continu op zoek naar vrijwilligers en financiële steun.

Ben jij therapeut of heb je interesse om een steentje bij te dragen als onthaalmedewerker of medewerker expo? Neem dan contact op.

Wil je graag een donatie doen aan het Fonds Vrienden van TEJO? Klik dan hier. Giften vanaf € 40 per jaar geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45%.