Nieuws

Een rookvrije samenleving? Graag!

17 mei 2021

Ja, wij willen kinderen en jongeren beschermen tegen tabak. Ja, we willen meer hulp en ondersteuning voor mensen die willen stoppen met roken. En ja, wij willen ons daarvoor inspannen. Daarom ondertekenden wij onlangs het charter van Generatie Rookvrij. 
Met de ondertekening van dit charter engageren wij ons om samen met de andere partners van Generatie Rookvrij werk te maken van een eerste rookvrije generatie. Het zou toch mooi zijn dat niemand die geboren is vanaf 2019 ooit nog begint met roken? Dat is het doel! 

Wie is Generatie Rookvrij?

Generatie Rookvrij is een brede beweging van burgers en organisaties die streven naar een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Sinds kort zijn wij dus officieel partner van deze beweging.

Dit initiatief gaat uit van Kom op tegen Kanker, Stichting tegen Kanker, Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding, Belgische Cardiologische Liga, Gezinsbond, Fonds des Affections Respiratoires, de Service d’Etude et de Prévention du Tabagisme en Observatoire de la Santé du Hainaut. Intussen is er een groeiende groep van organisaties die Generatie Rookvrij steunen.

Lees ons dossier

Om ons steentje bij te dragen, hebben we alvast werk gemaakt van een interessant dossier over stoppen met roken. Waarom zou je stoppen met roken? Hoe begin je eraan? Heeft het zin om gebruik te maken van hulpmiddelen zoals nicotinevervangers?

Naar ons dossier

Wij blazen liever bellen dan rook

Bij deze zetten we ook graag de jaarlijkse bellenblaasactie van Generatie Rookvrij in de kijker. Die loopt nog tot 31 mei (Internationale anti-tabakdag). Deze keer blazen we virtuele bellen voor meer rookvrije speeltuinen. Meedoen? Maak een leuke foto of video van jezelf terwijl je bellen blaast en deel hem op social media met de hashtag #ikblaaslieverbellendanrook, en tag @generatierookvrij. Valt er iets te winnen? Ja, een picknickmand. Meer informatie vind je hier.