Voeding en gezondheid onder de loep van logo TA
Antwoord van expert

Ervamatin is onzin!

01 februari 2014
raad

01 februari 2014
Mevrouw I. heeft op tv reclame gezien voor Ervamatin, een middel tegen haaruitval dat de groei van nieuwe haren zou bevorderen. In de reclame verkondigen verschillende gebruikers hoe gelukkig ze met dat middel zijn.

Op de koop toe krijgt u korting op het haargroeimiddel als u een bedrag schenkt ten voordele van kinderen met leukemie … Onze lezeres is benieuwd wat ze van dit alles moet denken. Ten eerste, als u graag bijdraagt aan de strijd tegen leukemie, kunt u beter rechtstreeks een gift doen aan de Stichting tegen Kanker (www.kanker.be) of de Vlaamse Liga tegen Kanker (www.tegenkanker.be). Wat nu Ervamatin betreft, deze lotion zou het haar als het ware "revitaliseren". Er is ook shampoo van het merk verkrijgbaar. Volgens de reclame levert één behandeling per week al na een maand zichtbaar resultaat op.

Vroeger was de lotion Petrol Hahn erg in de mode bij mensen die hun haargroei wilden bevorderen. Nu is het dus Ervamatin dat voor een weelderige haardos moet zorgen. Het gaat om een zogezegd "100 % natuurlijk" product uit de Verenigde Staten, dat voornamelijk wordt verkocht via teleshopping. Het zou onder meer bestaan uit mysterieuze planten uit de Amazone. Het spreekt voor zich dat alle gebruikers in de reclame er laaiend enthousiast over zijn: het zou natuurlijk niet slim zijn van de verkoper om ook getuigenissen van ontevreden gebruikers te tonen …

In werkelijkheid is die reclame echter pure nonsens. Zo staat op een bepaalde website dat het product de groei van nieuwe haren bevordert en kalende plekken gaandeweg verkleint. Dat zou fantastisch zijn! Maar er bestaat helaas geen enkel bewijs voor al die beweringen. Geen haar op ons hoofd die er dus aan denkt om dit product aan te raden.

Hebt u een vraag over de prijs of het gebruik van een geneesmiddel, de behandeling die u volgt of een onderzoek dat u moet ondergaan?

Contacteer ons!


Afdrukken Versturen via e-mail
Exclusief voor abonnees

Krijg toegang tot deze inhoud

Ontdek deze inhoud en veel meer 2 maanden lang voor slechts € 2!


Ik ontdek Test Aankoop voor slechts € 2