Nieuws

Onze app InforMED wijst de weg naar goedkopere geneesmiddelen

18 oktober 2016
panadol Pe-tam prijs

De aankoop van geneesmiddelen kan zwaar doorwegen in het gezinsbudget. Maar voor veel medicijnen bestaan er goedkopere alternatieven die even goed werken. Onze gratis app InforMED helpt u om budgetvriendelijke geneesmiddelen te vinden. Via InforMED vindt u ook onze beoordeling over de werkzaamheid van 6 500 medicijnen én alle bijsluiters.

Zoekt u goedkopere alternatieven voor bekende geneesmiddelen?

  • Download dan onze gratis app InforMED via of surf naar onze Databank geneesmiddelen.
  • Hebt u vragen over medicijnen, bel dan onze gezondheidslijn op 02 542 33 94.

Voor  heel wat geneesmiddelen die niet terugbetaald worden, bestaat er een equivalent met dezelfde werkzame stof dat veel goedkoper en even doeltreffend is. U kunt bijvoorbeeld 43 % besparen op paracetamol (een pijnstiller), 53 % op ibuprofen (een ontstekingsremmer), 27 % op cetirizine (tegen allergieën) en 43 % op loperamide (tegen diarree). Wie van Viagra overstapt naar Sildenafil Apotex, komt zelfs 74 % goedkoper uit. Meer voorbeelden vindt u in ons Facebook-bericht hieronder.

Gratis  app voor varianten van bekende geneesmiddelen

Om u te helpen bij het vinden van budgetvriendelijke alternatieven, hebben wij een nieuwe applicatie ontwikkeld: InforMED. Deze app is gratis en eenvoudig in het gebruik. Als u met uw smartphone de barcode van een geneesmiddel scant of de naam invoert, verschijnt er een tabel met de goedkoopste alternatieven (van een ander merk of generische producten).

Via InforMED kunt u ook de bijsluiter raadplegen en onze beoordeling lezen van bijna alle geneesmiddelen op de markt (ongeveer 6 500). Sommige medicijnen raden we bijvoorbeeld af voor bepaalde klachten, andere bevelen we juist aan. De prijzen worden maandelijks bijgewerkt en ook nieuwe geneesmiddelen worden gaandeweg toegevoegd.

Een bijkomend voordeel is dat u alle middelen uit uw medicijnkastje kunt opslaan in de app. Zo weet u altijd meteen wat u in huis hebt en vermijdt u onnodige aankopen. Voorts kunt u de vervaldatum van de geneesmiddelen opslaan, zodat u snel weet wat nog bruikbaar is. De app geeft zelfs een melding wanneer een bepaald geneesmiddel tijdelijk niet verkrijgbaar is in de apotheek.

Of raadpleeg onze databank geneesmiddelen

Wie geen smartphone heeft, kan altijd onze Databank geneesmiddelen raadplegen. Ook daar kunt u prijzen vergelijken, onze beoordeling van bijna alle medicijnen bekijken en alle bijsluiters terugvinden.